Fem Pilota - Capçalera

Sabies que existeix un curtmetratge de pilota valenciana?

Sabies Què?

Paco Durà.
 
La Diputació de València va concedir un premi, en 1982, a un guió d’un curtmetratge dedicat a la pilota, amb el nom de “Trinquet Trencat”. Els autors del treball premiat foren Rafa Gassent, Jesús Sorní i Luis Viadel, col·lectiu del Taller de Cinema Lliure del País Valencià.
 
Segons Rafa Gassent, el guió estava inspirat pel trinquet de Benissanó que en aquella època ja estava en estat quasi ruïnós i prou abandonat. I reflecteix l’ambient que en aquell poble del Camp de Túria, d’on era la seua família, hi havia al voltant del trinquet. Els homes anaven al camp i en acabar alguns encara tenien ganes de fer partida de pilota entre les velles muralles del trinquet, on tots es lamentaven del seu abandonament, essent un poble on en altre temps, no massa llunyà, havien sorgit grans jugadors professionals, com ara Oliver, Deval, Gómez, Micó i Gassent.
 
A la fi, mai hem sabut si el curtmetratge arribà a ser projectat, perquè el dret a fer-ho estava en mans de la Diputació, i en concret de la seua Àrea de Cultura.
 

Article publicat al Diario de Valencia el 31 de gener de 1982. Fotografia: Paco Durà

Comentaris

Ángel La Pobla de Vallbona
3.

Hola Em dic Ángel, a mi també m'agradaria veure aquest curtmetratge.

MIGUEL MELIANA
2.

Amlc oriol yo tinc este curtmetratje de pilota
El tens a la teja disposisio cuan vullgues ficat en contacte en mi en este correu

oriol massalfassar
1.

pot ser és massa tard, però m'agradaria saber si aquesta cinta es pot aconseguir d'alugna forma i poder veure-la, deixe el meu correu

Comenta aquest article