elmusa

Reunió informativa del nou projecte de gestió professional entre jugadors i trinqueters

Participa

El Museu de Pilota de Genovés ha sigut el lloc triat per a la celebració d’una reunió informativa, convocada per la Federació de Pilota Valenciana, per a jugadors i trinqueters, tant de raspall com d’escala i corda. En la reunió han estat presents, el president de la FPV, José Daniel Sanjuán, l’empresari José Luis López, els vicepresidents d’escala i corda i raspall, els responsables de Val Net, i també els d’ “A mà Pilota”
 
El president ha explicat, pas per pas, el motius pels quals la Federació ha decidit posar en marxa este projecte que pretén millorar la situació actual del col·lectiu de jugadors professionals de la pilota valenciana: “A petició d’un grup de jugadors d’escala i corda, que fa poc més d’un any va sol·licitar la nostra ajuda, comencem a treballar en este projecte. Després de moltes reunions amb les administracions, de consultar amb molta gent, de fer pressuposts, hem aconseguit que totes les ajudes de les institucions es canalitzen a través de la Federació per a sumar esforços. Açò, junt amb les aportacions dels trinqueters per les partides, més els patrocinis i col·laboracions -que en este cas té l’empresa Val Net- aniran a parar a un fons comú del que s’aconseguiran obtindre els salaris per als jugadors principalment (prop de 70%) i quedarà un fix pròxim al 30% per a despeses per gestió.
 
Sobre la decisió que haja sigut Val Net i no una altra l’empresa que organitze la “agenda” diària dels jugadors es deu a que els aporten (en espónsors i patrocinis) un terç del total del pressupost global, que ascendeix a un milió d’euros.
 
Durant la reunió hi ha hagut temps per a les explicacions i aclariments per part del president de tots aquells que han volgut intervindre. En l’aire queda què passarà amb aquells jugadors que estan en “A mà pilota” i firmaran contracte amb Val Net. “En breu hi haurà una reunió perquè se vos assessore en este tema”, i al mateix temps Sanjuán ha comentat que el projecte no naix amb lloses econòmiques d’altres temps.
 
L’empresari José Luis López avançarà, a través d’una pòlissa, els diners per a començar el nou projecte esportiu, i els comptes i el treball desenrotllat per Val Net serà controlat a través d’una comissió federativa per al món professional, integrada per representants de la GV, la Diputació, representants dels jugadors de raspall i d’escala i corda, igual que trinqueters, els vicepresidents d’ambdós modalitats de la FPV i com a president José Luis López. Les propostes de millora, les incidència i les reivindicacions es canalitzaran a través d’aquest comité federatiu que té com a funció fiscalitzar la tasca de l’empresa Val net.
 
Per la seua banda José Luis López ha reiterat les seues ganes de portar avant este projecte, i ha agraït la voluntat de les administracions i la del propi president de la FPV. L’alcalde i amfitrió de Genovés, Emilio Llopis, ha volgut ratificar les paraules del president de la FPV. “El projecte és el millor per a poder salvar el món professional, per a donar-li una esperança, i estem convençuts, tant la Generalitat com la Diputació, que només pot dur-se a terme a través de la Federació. La nostra preocupació sou vosaltres (referint-se als jugadors), no tenim un altre interès, volem que estigueu bé, que tingueu tranquil·litat, i que en uns anys molts més jóvens puguen jugar a pilota gràcies a vosaltres”.
 
A principis del mes de gener es farà una presentació oficial, amb totes les parts implicades i amb els representants de les institucions.

Federació de Pilota Valenciana

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article