Fem Pilota - Capçalera

Heretant la Pilota Valenciana. Exposició fotogràfica

Exposició fotogràfica en un Centre per a persones amb Trastorns Mentals Greus

Participa

Òscar Llago / València. 

Exposició de fotografies del 19 de desembre de 2014 fins al 5 de gener de  2015 al centre de dia Sant Pau c/ Sant Pau, nº 9 València. 

Jugada des de temps immemorials per pobles tan diversos com el maia, l'egipci o el japonès, arriba a les nostres terres per la tradició grecoromana, com tants altres dels nostres referents culturals. A l'antiga Grècia hi trobem sovint els testimonis de la pràctica d'aquest joc i esport.

La pilota a mà naix precisament com un joc, no com un esport. Un joc desenvolupat com a divertiment més enllà de la pura competició i practicat a l'aire lliure. Per això és natural que atraga tantes passions. En tots els continents trobem variants del joc de pilota a mà. En el cas valencià, la tradició ha arribat als nostres dies amb una rica varietat de possibilitats tant de modalitats com de canxes, a saber, el joc al carrer, els frontons, els trinquets i els carrers artificials.

D'aquesta herència de les i els nostres avantpassats d'arreu del món hem pres en el nostre Centre el relleu amb força i il·lusió. Des de fa 4 anys practiquem la pilota tots els divendres. No perdem ocasió d'establir llaços amb altres Centres d'atenció a persones amb trastorns mentals greus i cada dia se'ns coneix i reconeix més i millor en el món de la pilota com el que som: pilotaris. Hem aconseguit fer-nos un lloc en la premsa esportiva i en les xarxes socials. Estem orgullosos i orgulloses.

Qui més i qui menys ja ha escoltat parlar que hi ha un col·lectiu emergent en la pilota que, com també les dones estan lluitant pel mateix, estem consolidant la presència i el saber fer en aquesta passió que ens uneix com és fer anar la pilota. Al cap i a la fi no hi ha barreres ni fronteres quan ens proposem un objectiu i entre tots ens recolzem per assolir-lo.

L'exposició consta d'una mostra de fotografies de les i els nostres pilotaris jugant en la III Jornada de pilota a mà que tingué lloc el 10 d'octubre de 2014 al poliesportiu de Natzaret per tal de gaudir del dia mundial de la salut mental mentre deconstruïm estigmes. A més comptem amb dues làmines cedides per l'exposició del Museu d'Etnologia Valencià (Diputació de València) i el Museu de la Pilota d’El Genovés: “Faixa Roja Faixa Blava, la Pilota Valenciana”. Les fotos cedides amablement per Juan Rodrígo Legua, Dani Arnau i Ricardo Monsoriu ( F.P.V).

En 2015 complirem 5 anys i caldrà fer notar que ja és una xifra per a commemorar i celebrar. Seguirem difonent la nostra tasca i buscarem fer intercanvi amb altres clubs com el d'ANASAPS (Navarra). Anirem fent rodar els nostres somnis.

 
 

  
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article