Fem Pilota - Capçalera

Nota de premsa d'A Mà Pilota als mitjans de comunicació

A Mà Pilota ens ha facilitat a tots els mitjans la següent nota de premsa:

Participa

A Mà Pilota vol manifestar al voltant de la informació que apareix als mitjans de comunicació sobre la possible creació d’una entitat o comitè per part de la Federació de Pilota Valenciana que integre al món professional que:
 
En primer lloc, volem destacar que la nostra postura sempre és i serà a favor de qualsevol proposta que vaja encaminada cap a la millora de la situació del jugador professional de pilota valenciana. De fet, el nostre projecte des del moment que va nàixer, sempre ha anat enfocat cap a eixe propòsit i així continuarem fent-ho.
 
Des de fa algunes setmanes ens varen arribar notícies que la Federació estava intentant aglutinar totes les ajudes públiques que rep la pilota a nivell professional a través d’una entitat o comitè. A priori, la idea no ens pareix descabellada però hi havia que detallar-la per vore alguns aspectes:
 
1er. Quins són els motius que porten a la Federació a prendre esta decisió. Ve motivada pel compliment d’objectius estatutaris? Ve motivada per motius mercantilistes i aliens a la Federació?
 
2ón. Per què no s’ha contat amb totes les entitats que a dia d’avui gestionen aquest esport?
 
3er. Com a conseqüència de la pèrdua per part de ValNet de la seua situació privilegiada en el món de la Pilota i des de la creació de la nostra entitat, ValNet ha entorpit la nostra activitat amb la finalitat de eliminar-nos i continuar sent l’únic gestor del nostre esport. Recordem que fins a la creació de A Mà Pilota, era només ValNet qui monopolitzava els trinquets, jugadors, partides i subvencions i mai s’havia preocupat del raspall fins a la nostra aparició en este món de la pilota.
 
4t. Aquesta intervenció directa en el món de la pilota per part dels estaments públics a qui beneficia? A interessos generals o a interessos particulars?
 
Desprès de moltes sol·licituds de reunions amb la federació de pilota i els seus membres per a que ens informaren d’aquest procés, la setmana passada el president de la federació ens va convocar a una reunió per dir-nos que ja estava tot en marxa, el projecte estava definit i adjudicat a Val-Net i que ja no podíem fer cap suggeriment. A dia d’avui podem afirmar que en cap cas és un projecte integrador, no s’ha buscat el consens de la major part dels estaments implicats.
 
A més, amb el plantejament inicial proposat per la federació, la gestió de la pilota valenciana a nivell professional i la gestió dels fons públics es deixaria només en mans d’una empresa. D’aquesta forma li se donaria tot el poder de gestió a una sola, concretament Valnet. En cap moment, s’ha contemplat la possibilitat de sumar esforços entre totes les parts implicades que configuren el panorama professional actual.
 
Amb la nostra entitat en cap moment ha intentat la Federació sentar-se a parlar per vore quina era una possible eixida a aquest assumpte i que fora beneficiosa per a totes les parts. Més bé al contrari, hem sigut nosaltres qui hem estat cridant als representants federatius per a que ens donaren notícies d’un pas que podia ser interessant per a tots.
 
Una vegada més, a l’igual que va passar amb el campionat individual d’enguany, es veu la poca sensibilitat i la capacitat d’arribar a acords per a temes tan importants com aquest per part de la Federació de Pilota Valenciana. Ja sabem les conseqüències d’aquest estil que ha iniciat la federació i A Mà Pilota, una vegada més, volem dir ben alt i clar que la nostra idea és integradora, volem arribar a acords amb totes les parts implicades tal i com ho hem afirmat des de l’inici.

A Mà Pilota

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article