Fem Pilota - Capçalera

Música popular i Pilota de la mà al trinquet de Borriana

Escala i Corda

PilotaVeu/Borriana.

Pep Gimeno “Botifarra” i Toni de l’Hostal actuaran en el Trinquet Batiste Viñes de Borriana el proper dilluns 8 de desembre a partir de les 17.30 hores. “Cançons al dau” és una iniciativa de Produccions Metrònom que pretén difondre la música tradicional pels nostres trinquets.

D’aquesta manera conflueixen dos parts fonamentals de la cultura dels valencians: la pilota valenciana i la música tradicional. L’objectiu és apropar als trinquets a aquelles persones que els agrada la nostra música però que, en canvi, no han anat mai a un trinquet o un frontó, i també a l’inversa fa arribar la música d’artistes com Botifarra, Tio Fredo o Toni de l’Hostal als aficionats de la pilota valenciana.
 

Pep Gimeno "Botifarra" al trinquet d'Oliva. Fotografia: Frediesport

Aquesta iniciativa ha tingut molt bona rebuda en les localitats de Vila-real, El Puig, Bellreguard, Oliva, Picassent i Alberic, per on ja ha passat “Cançons al dau”.

Començarà primer amb l’actuació de Pep Gimeno “Botifarra” i de Toni de l’Hostal. Botifarra és un cantant de Xàtiva i el màxim exponent de la recuperació del cant d’estil valencià, i ja s’ha recorregut tota la geografia valenciana amb la seua veu única.

Toni de l’Hostal, de l’Alcúdia, és un artista polifacètic. Amb el seu humor tan particular acompanya les seues cançons amb intervencions pròpies del millor monologuista. A més a més ens consta que és un gran apassionat del nostre esport.

La partida que ens espera en acabar la música és la que disputaran Fageca, actual sub-campió de l’Individual d’escala i corda, acompanyat pel mitger Santi de Finestrat, i a l’altra banda de la corda estarà el jove Pablo II, natural de Borriol i que amb només 21 anys apunta ja molt alt. A Pablo l’ajudarà a buscar la victòria el mitger Javi de Massalfassar.

Espectacle assegurat a Borriana el pròxim dilluns, amb música i pilota valenciana de qualitat.


Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article