elmusa

Neix al Puig el trofeu Mestres Individual de frontó valencià

Frontó

David Sarasol/El Puig.
 
Durant els mesos de novembre i desembre de 2014 es disputarà al frontó municipal José Antonio Montesa, del Puig, el primer trofeu mestres individual de frontó valencià. Una bona oportunitat de vore els millors jugadors de la modalitat de les tres parets en un únic frontó.

Cal dir que, ara com ara, el frontó del Puig és el de millors condicions per a la pràctica d’aquesta especialitat i que, per altra banda, el seu club és un dels que millor treballa per dur-la endavant. Es tracta d’un frontó típicament valencià, de 24,5 metres de llargària per 9 d’amplària, amb tamborí i un rebot de vidre on el públic pot vore la partida sense cap perill,i que, a més a més, està condicionat per a l’hivern i l’estiu. Amb una capacitat per a més de tres-centes persones totes assegudes i amb visió de la canxa total. Disposa d’un marcador electrònic, tant per a jocs com per a punts, elaborat per la gent del mateix club.

Així, els jugadors participants són els finalistes del campionat individual d’aquest any, és a dir Pasqual II de la Pobla de Vallbona i Adrià III de Quart de Poblet, que disputaran el títol oficial el proper dia 30 de novembre a Xest. Els acompanyen Adrià II de Museros, Alex de Paterna, Roberto de Beniparrell i Montesa del Puig.

El campionat consta de dos grups de tres jugadors, en un estaran Adrià II, Adrià III i Alex. En l’altre Montesa, Roberto i Pasqual II. Jugaran tres partides en cada grup, tots contra tots, per a passar directament a la final del dia 19 de desembre el primer de cada grup.
 

El trofeu va començar el passat 7 de novembre, amb la partida entre Montesa i Roberto (40-10), on el veterà jugador del Puig va donar tota una classe de recursos i colps de mestre. Degut a que també està celebrant-se el campionat individual organitzat per la Federació de Pilota Valenciana, s’ha hagut de variar el calendari previst, i es va jugar la segona partida el passat dia 21 entre Adrià II i Adrià III (25-40). Aquesta partida es va resoldre a favor d’Adrià III que, després d’estar igualada al seu inici, va caure al costat del més jove.

I pel que fa a la resta del campionat queda de la següent manera: per al dia 28 Alex-Adrià III. Per al dia 5 de desembre dues partides, primer Adrià III-Alex, i després Pasqual II-Montesa. L’última partida de la lligueta serà el dia 12 de desembre entre Pasqual II i Roberto.

Dir que, tots aquests jugadors formen part dels campionats oficials organitzats per la Federació, ja siguen de frontó o galotxa, excepte Montesa que, per raons discrepants amb la mateixa Federació, va deixar de jugar fa alguns anys, encara que està considerat el millor jugador de frontó valencià aficionat de tots els temps.

Pel que fa a la categoria dels participants, s’ha triat el millor de la modalitat. Així ho diuen també els títols que tenen entre tots, entre els quals destaquen els individuals d’Adrià II del 2010 i 2011, els de Pasqual II de 2009, 2012 i 2013, els de Montesa de 1999, 2000, 2001 i 2008, o l’últim del parelles d’Àlex, així com el Diputació que es juga juntament amb els professionals.

Al següent enllaç podeu vore el calendari complet i la normativa del campionat: 
https://www.facebook.com/pilotaveu/photos/a.286013288271139.1073741826.286006264938508/309480642591070/?type=1&theater


Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article