Fem Pilota - Capçalera

Àlvaro s’acomiada emotivament del món professional

Escala i Corda

Paco Durà/Pelayo.

El jugador de Faura s'acomiadarà en desembre amb quatre festivals al trinquet i frontó i l'últim d'ells el dia 27 de desembre a Pelayo contra Genovés II.
 
L'onze vegades campió individual d'escala i corda, Àlvaro, ha fet oficial hui el seu acomiadament com a professional, després de 22 anys i haver aconseguit un palmarés inigualable. Tot i això, en la roda de premsa que ha oferit al trinquet Pelayo, ha dit també que no voldria que se'l recordara pels èxits esportius, sinó com "un home que estima la pilota".


Àlvaro acompanyat de companys, polítics i gent de la Pilota. Fotografia F.P.V

 
Àlvaro ha estat arropat per l'empresa Val Net; representants de la Federació de Pilota, Generalitat, Diputació, Ajuntament de València, i Ajuntament de Faura, a més de companys, com l'actual campió Soro III, Genovés, Puchol II, Fageca, Víctor i Pedro, entre d'altres, i trinqueters com els de Pelayo i Massamagrell; a més de son pare i la seua dona, així com aficionats i abundants mitjans de comunicació.
 
Ha tingut per a tots paraules d'agraïment i, especialment, s'ha emocionant quan s'ha referit als companys, a qui ha donat les gràcies i els ha demanat "perdó" perquè en més d'una ocasió creu que els ha pogut "faltar" dins del trinquet, com a producte del nervis.
 
Àlvaro ha explicat que la decisió de penjar els guants ha estat motivada perquè se n'ha adonat que les reserves físiques van minvant i també "perquè ja no anava a entrenar amb la mateixa il·lusió". I com que ell ha sigut sempre molt competitiu, pensa que el millor és deixar-ho ara. I creu que en el món de la pilota ja ho ha entregat tot al llarg de més de vint anys. Que ha jugat "a totes les modalitats" i "en totes les condicions" en diferents parts del món. I per tot això pensa que ja no li queda "més que donar".
 
Ara diu que jugarà alguna partida este mes i que en desembre ho deixarà del tot. Per tant, l'empresa Val Net, segons ha confirmat Fredi, organitzarà quatre partides perquè el jugador de Faura es puga acomiadar de l'afició. Totes seran amb cartells de primer nivell i es jugaran el dia 3 de desembre a Guadassuar; el dia 12 a Vila-real; el dia 21 a un frontó, sense decidir encara; i el dia 27 a Pelayo serà la gran cloenda dels acomiadaments, on se li farà un homenatge per part de tots.
 
I per a eixa partida de Pelayo, Àlvaro ha demanat expressament jugar contra Genovés II. "Per la rivalitat -ha dit- que hem tingut durant molts anys i perquè voldria acabar d'eixa manera". Una proposta que a tots els presentes, inclòs Genovés II, els ha paregut molt bé.


Àlvaro i Genovés II. Fotografia Paco Durà. 

 
També ha dit en la roda de premsa que a partir d'ara tindrà més dedicació a la seua tasca d'ensenyar en les escoles. Com el Cespiva, l´escola de tecnificació que la Federació té a Montcada, que ell mateixa dirigeix. I també ha dit que no deixarà de participar en partides de galotxa o altres partides "però només d'exhibició"; perquè a partir d'ara no vol competir encara que siga a nivell amateur.

Tots els polítics que l'acompanyaven a l'acte: Mateo Castellá (Generalitat), Miguel Bailach (Diputació), Daniel Sanjuán (Federació), Cristóbal Grau (Ajuntament de València) i Toni Gaspar (Ajuntament de Faura) han posat de relleu el mèrit esportiu i personal d'Àlvaro, per qui han tingut paraules de reconeixement i felicitació, per la seua brillant trajectòria.


Comentaris

VÍCTOR iÑÚRRIA L'Eliana
1.
M’hagués agradat haver compartit aquest matí la reunió amb Àlvar i tots vosaltres, però estava a Catalunya treballant i fins fa uns moments no he arribat, així i tot vull reblonar la meua estima per tan destacat i exemplar pilotaire com a estat aquest jovenet què es va enfrontar a un Mite i va assentar la seua imatge i el seu futur, és a dir el nostre, durant els darrers anys.

Ja he manifestat els meus sentiments en la Carta Oberta que li vaig dedicar i publicar i què, per a aquells que no l’hagen llegit, la tenen a Facebook com a element públic.

Àlvar una forta abraçada i sobre tot GRÀCIES.

Víctor Iñúrria

Comenta aquest article