elmusa

El món de la pilota reconeix Àlvaro com un pilotari d'època

Escala i Corda

PilotaVeu.

El món de la pilota ha rebut amb sorpresa la retirada d’Àlvaro. A les 11h del matí està prevista una roda de premsa al trinquet de Pelayo per explicar els seus motius. Durant esta setmana molts aficionats al nostre esport li han dedicat paraules d’agraïment al jugador de Faura. Àlvaro ha dominat, amb la seua prodigiosa esquerra, la majoria de campionats individuals de l’Escala i Corda dels últims temps, sumant ni més ni menys que 11 campionats al seu palmarès. Un jugador irrepetible que ja és llegenda.

Aficionats, companys i gent de la pilota valenciana han volgut donar la seua opinió sobre el ja mític Àlvaro.
 

Fotografia de Juan Rodirgo

Soro III: “Àlvaro ha sigut un gran pilotari, amb un currículum espectacular que va canviar el concepte de jugador de pilota professional.  Per a mi ha estat un bon company de vestidor i un rival molt dur en el trinquet. Però sobretot em quede amb tots els entrenaments que hem compartit i la relació d’amistat que em tingut fora del trinquet.”

Genovés II: “Ha sigut un pilotari que ha marcat època i un estil. Ha sigut un orgull compartir tants dies de pilota amb ell, un autèntic honor i li dessitge el millor en aquesta nova etapa de la seua vida.”

Fageca: “Definiria a Àlvaro com la persona que més ha modernitzat la pilota valenciana, tot un professional dins i fora del trinquet i un gran amic al que li tinc molt que agrair per tot el m’ha ajudat.”

Puchol II: “El definiria com un guanyador nat, amb moltes ànsies de superació i de no cansar-se de guanyar mai. Per a mi ha sigut un referent de professionalitat a l’hora de preparar-se físicament i un exemple del que ha sigut agafar-se seriosament un esport en el que en aquella època, quan va començar, no pareixia un esport sinó més bé un passatemps. Ha ajudat a professionalitzar la pilota.”

Waldo: “Àlvaro ha demostrat que amb esforç, preparació i actitud es pot arribar al més alt. Per a mi el millor jugador de l’Individual d’Escala i Corda dels últims temps.”
 

Fotografia de Juan Rodrigo

Coeter II: “Un dels primers jugadors que va començar a entrenar i cuidar-se físicament i va ser dels que va trencar la dita de que un esquerrà no podia ser rest.”

Paco Durà: “Ha sigut un gran especialista en l’Individual, on té un palmarès que trenca tots els paràmetres. La seva principal arma ha sigut la seva preparació física i també el seu esperit guanyador. Per això a mesura que han minvat les seves qualitats per l’edat s’ha ressentit el seu rendiment i s’ha vist en la necessitat de deixar-ho a temps.”

Toni Mollà: “Àlvaro ha marcat l’època post-Genovés. La seua plenitud va nàixer de la derrota davant Paco el 1995, I es va consolidar amb la victòria de Genovés II. Ara bé, ha estat el triomf del jugador físic davant del jugador que sap moure la pilota per dins.”

Víctor Iñúrria: "Pel que fa a la meua imatge d'Àlvaro, sempre he opinat que ha estat la força d'una il·lusió sense límits"

Gràcies Àlvaro!

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article