elmusa

S’ho deixa una llegenda

Escala i Corda

Paco Durà/València.
 
La noticia de la retirada d’Àlvaro com a professional de la pilota va sacsejar ahir les xarxes socials, quan ahir de vesprada és comunicava a pilotavalenciana.com,  i un poc més tard també al compte de Facebook del mateix jugador,  que s’ho deixava. Va ser com un “tsunami”, que de  sobte va sorprendre a tothom, ja que ningú s'esperava que fóra així. Si bé és cert que últimament se'l veia minvat físicament i les seues darreres actuacions feien pensar que enguany podria ser l´últim en la carrera professional del jugador de Faura.
 
Segons l´empresa Val Net, el jugador donarà una roda de premsa el proper dijous a les 11.00h al trinquet Pelayo, per explicar els motius de la seua retirada. Però va comunicar ahir, que després de 22 anys, creu que ha arribat el moment de dir adéu.
 
Ahir mateix es donava a conéixer la composició dels equips per a la propera Lliga Professional, que fins ara es denominava Circuit Bancaixa però que enguany encara no té patrocinador. I en eixos equips ja era molt cridanera l’absència d’Àlvaro, segons ha dit l´empresa, a petició del jugador. Per tant, a partir de no voler participar en el campionat, tot indica que ja pensava penjar els guants.
 
D'eixa manera ha quallat, més o menys, la notícia que Àlvaro es retira, qui ha sigut un gran de la pilota i una de les primeríssimes figures que ha tingut aquest esport en els darrers 25 anys.
 
El seu palmarès és inacabable d'enumerar. Però només cal recordar que ha guanyat en onze edicions el Campionat Individual d´escala i corda, un rècord que ja vorem si algun dia algú el pot igualar. També ha guanyat quatre vegades la Lliga Professional per equips, Circuit Bancaixa. La Copa Diputació per equips també està a les seues vitrines. Com el títol de Campió del Món de Pilota en 2010, formant part de la Selecció Espanyola-Valenciana. I una llista enorme de trofeus que faria massa llarga la relació.
 
Per tot això, podem dir que la pilota el trobarà molt a faltar, ja que se’n va una figura difícil de substituir i que ha deixat molt alt el pavelló, des que va començar molt prompte essent Campió Juvenil de galotxa per l´equip de Quart de les Valls en 1989. I tres anys més tard, en 1992, ja va debutar com a professional al trinquet de Borriana, per encetar una carrera gloriosa que l'ha dut a les més altes cotes que mai podria imaginar ningú. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article