Fem Pilota - Capçalera

Soro III, el campió intractable

Escala i Corda

PilotaVeu / Montcada.

L’actual campió va aconseguir revalidar el títol imposant-se a Fageca al trinquet de la Ciutat de la Pilota de Montcada. Davant la presència d’un nombrós públic, la partida va començar amb Quico al dau i Fageca, qui venia amb la tota la il·lusió d’un jove aspirant al títol, però que poc va poder fer enfront d'un campió molt concentrat. Des d’un primer moment, Soro va imposar el seu joc, molt segur des del dau i defensant-se de les envestides d’un lluitador Fageca, que en cap moment va baixar els braços.

Ahir va tenir lloc a Montcada una de les partides més important i decisives de l’any. La final del XXIX campionat Individual d’Escala i Corda Trofeu President de la Generalitat, en què s’enfrontaven Soro III vigent campió que tornava al trinquet per revalidar el títol, i Ismael Fageca, jugador revelació de la temporada que pels bons resultats de les últimes partides i el gran estat de forma que està vivint, feia pensar que no li regalaria res a Quico Soro. Per tant, encara que la postura era clarament roja, molta gent tenia esperances que si Soro no jugava al màxim nivell, Fageca tindria possibilitats d’acostar-se al títol.

Després de l’entrada del president Fabra al trinquet  acompanyat de xiulits, es realitzà la reballada. Fageca va escollir el feridor Pedro situant-se al rest i Soro III va escollir el dau i com a feridor Oltra. Així que tot seguit, després d’escoltar l’himne regional incorporat en les últimes edicions, començava la partida.

Des del principi fins a al final, Quico va ser el gran dominador de la final, atacant en tot moment,  realitzant el dau sense dificultats i defensant-se fermament de les pilotades de quinze que no deixava d’intentar Fageca. El joc intens de Fageca sols li va permetre sumar 3 jocs, que no foren suficients per acostar-se al marcador del rival. El primer arribà al dau després de 3 jocs consecutius d’inici per a Soro, el següent arribà també al dau deixant el marcador 25-35, per últim, s’endugué el penúltim joc de la partida al rest i encara que en l’últim joc Fageca va disposar de 30 neta al dau per acostar-se un poc al marcador, dos ferides del mestre Oltra, junt amb la fermesa de Soro, impediren a Fageca sumar més jocs, i van posar el definitiu 60-30 que significava, un any més el títol de campió; i per primera vegada, el fris grec, reconeixement tan sols reservat per als grans campions que aconsegueixen guanyar 3 anys consecutius o 5 edicions alternes.
 

Fageca desbordat davant d'un Soro III concentat. Fotografia de Lluís Llaspissera

Un any més, Quico Soro serà el rival a batre per tots els pilotaris vestint el roig per tots els trinquets del territori valencià. 
 
Soro III campió. Fotografia de Juan Rodrigo Legua
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article