elmusa

L’equip belga de Kersken campió d’Europa de llargues

Ratlles

L'equip belga de Kersken reavalida el títol de campió d’Europa de llargues a Alfara del Patriarca.

PilotaVeu/Alfara del Patriarca

El passat cap de setmana, la localitat d’Alfara del Patriarca va organitzar, juntament amb la CIJB (Confederació internacional del jeau de ball) i la Federació de Pilota Valenciana, la IV Champions Des Coupe. Aquesta va comptar amb la participació d’un total de 7 equips campions dels seus països. Els clubs participants van ser: ACOZ  campió de Bèlgica, KERSKEN subcampió de Bèlgica, WINSUM campió d’Holanda, MAUBEGE campió de França,  SELLA campió del País Valencià, BENIMAGRELL, subcampió del País Valencià i ALFARA DEL PATRIARCA com a organitzador.
 
Aquests equips durant la inauguració de la competició, foren sortejats i distribuïts en dos grups, dels quals eixiren dos caps de sèrie que jugarien la final el diumenge a les 11.30 al carrer Major d’Alfara del Patriarca.
 
La jornada del dissabte va constar de la fase de lligueta, on els equips de cada grup jugarien entre ells partides a un total de 5 jocs. Així, a les 9h començaven les partides de manera simultània al carrer Major i al carrer Cavallers, ambdós carrers naturals de la localitat.
 
 
Carrer d'Afara del Patriarca. Fotografia FPV

En el grup A, jugaven Kersken, Winsum, Alfara del Patriarca i Maubege. On l’equip potent belga va guanyar totes les seues partides. La partida estel·lar d’aquest grup, va ser la que va enfrontar els equips de Kersken i l’amfitrió Alfara del Patriarca amb el carrer Major ple de gom a gom, on els nervis dels locals els van apartar de poder jugar la final. Els belgues, amb una formació on cada jugador va fer el que tocava sense cap error s’anotava la tercera victorià amb un marcador de 5 a 2 a favor.
 
Al grup B,  l’equip belga d’Acoz no es va presentar, i la inferioritat de l’equip italià d’Scalvaia, donava una tensió extra a la partida entre els clubs de Sella i Benimagrell. On el resultat d’aquesta donaria l’accés a la final. Aquesta “semifinal” va repetir la partida de la final de la lliga de llargues alacantina, on la formació de Sella és va proclamar campiona, en aquesta ocasió, Benimagrell va superar el potent equip de Sella amb un marcador de 5 a 3. Cosa no fàcil per als de L’Alacantí,  ja que la partida anava igualada fins al joc 7è, on el marcador reflectia un igual a 3 en jocs i un val-val en quinzes, i va caure a favor de Benimagrell. Cal destacar la reincorporació de Dani “Perete”, jugador de San Fulgencio, a l’equip de Benimagrell després de dos anys d’inactivitat.
 
El Diumenge a les 11.30, començava la final del campionat on l’actual campió del campionat Kersken s’enfrontava a l’aspirant Benimagrell.  L’equip belga es plantava en el carrer amb pràcticament la Selecció Belga, campiona Mundial recentment a la plaça de l’Ajuntament de València. Aquesta qualitat de  jugadors i un carrer que afavoria el traure llarg i pel centre del carrer pels nombrosos enganxadors de les façanes del carrer, propicià un joc més favorable a l’equip belga que resultà vencedor per segon any consecutiu. 

Resultats de la lligueta de classificació:
 
Grup A
Kersken 5 – Winsun 1

Alfara 5 – Maubege 3

Maubege 2 – Winsun 5

Alfara 2 – Kersken 5

Alfara 5 – Winsun 1

Kersken 5 – Maubege 2
Grup B
Scalvia 5 – Acoz 0

Sella 3 – Benimagrell 5

Benimagrell 5 – Acoz 0

Sella 5 – Scalvia 0

Scalvia 0 – Benimagrell 5

Sella 5 – Acoz 0

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article