Fem Pilota - Capçalera

Diumenge - Final del XI Trofeu de Frontó Diputació de València

Diumenge es decideix la Final del XI Trofeu de Frontó Diputació de València

Frontó

El títol més rellevant de les tres parets valencianes es decidirà el diumenge en la localitat del Puig. Álvaro i Montesa jugaran contra Puchol II i Dani

RedactaVeu / València

La seu de la Diputació de València ha acollit aquest dimecres la presentació del IX Trofeu President de la Diputació de València, la competició més rellevant de la disciplina de les tres parets.

El títol es decidirà diumenge que ve en la localitat del Puig. Els aspirants són l'equip local d'Álvaro i Montesa i el representatiu de Paterna amb Puchol II i Álex. La partida començarà a les 12:00 hores.

La presentació ha estat presidida pel màxim responsable de l'àrea d'Esports de la Diputació de València, Miguel Bailach. També han participat en l'acte el director general d'Esports de la Generalitat Valenciana, Mateo Castellá, l'alcalde del Puig, José Miguel Tolosa, el directiu de Val Net, Alfredo Hernando i els pilotaris finalistes Puchol II i Montesa.
 
         Els pilotaris Puchol i Àlvaro disputant un 15.     Fotografia de Juan Rodrigo Legua. 

Bailach ha destacat la “importància” de la cita del pròxim diumenge així com la “qualitat dels contendents” i la seua “magnífica trajectòria” en les eliminatòries prèvies.

Per la seua banda, Castellá ha volgut recordar el compromís del Consell amb l'esport autòcton. “Volíem estar en aquesta presentació per a confirmar el nostre suport a la pilota, com a més demostren altres actuacions com declarar el nostre esport Bé d'Interès Cultural Immaterial”.

En la seua intervenció, Tolosa s'ha congratulat pel fet que el Puig torne a ser l'escenari de la gran final. “La pilota és la nostra aposta forta en esports i a més tenim un veí del Puig que opta al títol”. I tot seguit ha protagonitzat un simpàtic encreuament de declaracions amb Puchol II: “Ho sent per Puchol II però té la derrota assegurada”, ha dit entre rialles. I tot seguit, l'aspirant al títol li ha respost, també entre rialles, amb un “ja vorem”.
 

Pel que fa als protagonistes, Puchol II ha manifestat que “la final serà molt complicada. Són jugadors de moltíssima experiència i la partida es juga al Puig, un frontó molt favorable a Montesa”.

Al pilotari de Vinalesa se li ha preguntat si la victòria del seu equip en la fase prèvia podria ser un referent vàlid per a la final. El jugador considera que no: “És una partida diferent, en un frontó molt diferent en el qual Montesa es multiplica. Seria un error anar el diumenge confiats per aquella victòria”.

Per la seua banda, Montesa ha reconegut que jugar a casa és “un avantatge”, encara que no tant, “perquè la del Puig és una pista molt ràpida, la qual cosa afavoreix Puchol II i Álex”. Això sí, el davanter confia plenament en l'esquerra del seu company, Álvaro, “perquè la seua esquerra té més ‘purna’ en el frontó del Puig”.Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article