elmusa

El Màdel, un nou esport en valencià

El Màdel, un nou esport en valencià

Pilota Món

El màdel és un esport que ha sorgit davant l’evolució de la pilota a mà i la necessitat d’adaptar-se a la societat actual i les instal·lacions disponibles per tot arreu. És la fusió perfecta entre dos esports: la pilota valenciana, l’esport autòcton valencià per excel·lència, més concretament la modalitat de Galotxetes de Monòver i el pàdel, l’esport de raqueta més de moda.

Cap al 2006, a les instal·lacions esportives de la Universitat de València solien realitzar la seua preparació física els pilotaris de l’empresa Valnet i altres pilotaris dirigits pel preparador físic Toni Astorgano. A causa de l’absència d’instal·lacions per a la pràctica de la pilota valenciana i amb la necessitat de complementar els entrenaments amb el colpeig de pilota amb la mà, s’aprofitaren les noves pistes de pàdel construïdes al campus per realitzar jocs de colpeig i es van adaptar així a les regles i material de l’actual pàdel.
Durant els anys posteriors els pilotaris continuaven utilitzant aquestes pistes de manera alternativa. Però no va ser fins a l’estiu de 2013 quan els pilotaris Ricard Sentandreu, Guillem Sentandreu i Vte Jesús Marrahí, que havien conegut aquesta adaptació esportiva també en aquestes pistes, s’ajuntaren i crearen el primer Campionat de pàdel a mà en juliol del 2013, esport que durant 2014 s’ha registrat com a Màdel.

Els dies 29, 30 i 31 de juliol va tenir lloc a la pista del poliesportiu de Castelló, el II Campionat de Màdel. En aquesta segona edició participaren 13 equips dividits en 2 categories, en les quals els vencedors foren en 1ª categoria els Castelloners Vte. Jesús Marrahí i Seve Martinez  de Castelló de la Riberai en 2ª categoria Cristian i Eliseu de Senyera imposant-se a Juan Talavera de Guadassuar i Vicent Miquel de Carlet i a Guillem Reig de Castelló de la Ribera i Israel Perucho de Manuel respectivament. El C.P.V.Castellonense, organitzador d’aquest campionat,  està molt content de l’acceptació que ha tingut aquesta nova modalitat esportiva al poble de Castelló, i per tant es marca com a objectiu consolidar aquest campionat i crear noves competicions al llarg de la pròxima temporada.  Al mateix temps tant el club com els propis creadors animen a tots els aficionats a l’esport a practicar el màdel, ja que és un esport molt complet físicament en que els aficionats s’enganxen ràpidament gràcies a les seves característiques que el converteixen en un esport molt divertit i fàcil de practicar.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article