Fem Pilota - Capçalera

Les ‘Cançons al Dau’ tornen aquesta nit a Alberic

Pilota Món

Pilota amb la partida que enfrontarà Víctor, Salva i Sarasol II contra Colau, Jesús i Oñate i música de Pep Gimeno ‘Botifarra’ i el Tio Fredo.
 
La unió entre la pilota i la música tradicional valenciana amb la fórmula ‘Cançons al dau’ tornarà a produir-se el divendres 4 de juliol al trinquet d’Alberic. Com ha ocorregut en les anteriors ocasions, els espectadors tindran l’oportunitat de veure una actuació musical dins del trinquet, en aquest cas, a càrrec de Pep Gimeno ‘Botifarra’ i el Tio Fredo, i després es disputarà una partida amb les màximes figures de l’esport, nacional en què Víctor, Salva i Sarasol II s’enfrontaran a Colau, Jesús i Oñate.

 
RedactaVeu / Alberic
 
‘Cançons al dau’ va nàixer fa ara un any de la mà de Metrònom Bureo, amb una primera experiència al trinquet de Vila-real, on es va congregar nombrós públic. L’estiu passat també es va celebrar concert i partida al trinquet de Bellreguard, mentre que enguany ha visitat ja el frontó del Puig, on es van esgotar les entrades per veure Josep Aparicio ‘Apa’ i la posterior partida de frontó valencià a les poques hores de posar-se a la venda.
 
Per a Alberic, qui ocuparà el dau serà, novament, Pep Gimeno ‘Botifarra’. El cantant de Xàtiva és actualment la veu més popular de la música tradicional valenciana. ‘Botifarra’ ha recuperat i donat una nova dimensió social i musical a les cançons de transmissió oral dels nostres avantpassats, imprimint-los un segell personal i modern sense deixar de banda la càrrega històrica i antropològica d’unes melodies que defineixen els valencians com a poble.
 
L’acompanyarà el Tio Fredo, un virtuós del guitarró que fou catapultat a la fama gràcies al Youtube i el seu‘Rock de la paella’ o el tema dedicat al ‘Joc de pilota valenciana’. La seua fama li ha valgut per a convertir-se en la cara visible d’una coneguda marca d’arròs.

 
Tornen Sarasol II i Oñate

Si en l’apartat musical el cartell és dels que es podrien denominar de fira, l’aspecte esportiu de la nit del 4 de juliol a Alberic no es queda enrere. A banda de la presència d’algunes de les màximes figures de l’escala i corda actual, destaca en el cartell la presència de dos jugadors ja retirats, i que han estat uns dels més estimats pel públic: Sarasol II i Oñate.
 
De José Maria Sarasol es pot afirmar que és un dels millors mitgers de la història de la pilota. El menut dels germans Sarasol va penjar els guants l’any passat després d’haver-ho guanyat tot, de tindre el rècord de finals jugades i títols aconseguit en la Lliga Professional i, el que encara és més important, haver-se guanyat l’estima unànime del món de la pilota, des de Vila-real a Benidorm, de Llíria a Petrer.


Oñate estarà a Alberic. Foto: Frediesport

El punter a la contra serà l’irrepetible Oñate, un punter sempre malintencionat en joc, pur nervi, un virtuós en l’aspecte tècnic que es va mantindre en el món professional fins ben entrats els 40 anys, i que era dels pocs en el seu lloc capaç de canviar el rumb de les partides. També fou un pilotari que aconseguí tots els títols, i a qui encara es recorda per les galeries i escales com un pilotari decisiu.
 
Amb ells, el públic d’Alberic podrà gaudir d’un dels millors reboters, Víctor, qui tindrà com a mitger el tres vegades campió del Circuit Bancaixa Salva. A l’altre costat de la corda, un jugador complet com Colau es recolzarà en la pegada enverinada de Jesús de Silla. El trinquet d’Alberic, una canxa menuda i jugadora, fa pensar en un gran espectacle musical i esportiu.
 
Sopar, concert i partida

L’activitat a Alberic començarà a les 21.00 hores amb un sopar popular. A continuació, al voltant de les 22.00 hores, serà el torn de la música, amb Pep Gimeno ‘Botifarra’ i el Tio Fredo. Una hora després, cap a les 23.00 hores, es cantarà el 'va de bo' i començarà la partida. Les entrades per als espectacles es podran adquirir per 8 euros, amb un preu reduït de 6 euros per als jubilats.

Cançons al dau, música al trinquet

Meldroner
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article