Fem Pilota - Capçalera

Aielo de Malferit es prepara per a les finals del Mancomunitat de la Vall d’Albaida

Josep Moll / Albaida.
 
El fred passeja per la comarca, però no impedirà que es disputen les finals del campionat de raspall al poble d’Aielo de Malferit el proper cap de setmana. El 7 i 8 de febrer. I ja van 12. Ara fa just deu anys, 2005, estaven pintant de verd el  carrer Sant Antoni de Llutxent per a disputar les finals del 2on campionat de raspall de La Vall d’Albaida organitzat per la Mancomunitat de La Vall d’Albaida. La proposta d’organitzar un campionat comarcal va sorgir l’any anterior amb l’objectiu de fomentar l’esport base, donar suport als clubs i recuperar aquest esport autòcton perdut i oblidat en molts de pobles de la comarca. La Mancomunitat la formen 34 pobles i van participar en el primer campionat 13 pobles, 40 equips i 123 jugadors.
 
Enguany han participat 246 jugadors i 72 equips de 21 pobles de les comarques centrals.
Aquell any, quasi tota la informació esportiva del nostre esport autòcton sorgia via premsa escrita. Tant a nivell local, en periòdics com LoClar, El Periòdic d’Ontinyent; com comarcals, el setmanari Crònica i diari Levante en la seua edició de La Costera-La Canal-La Vall d’Albaida. Les primeres notícies digitals ens arribaven gràcies a portals informatius com vilaweb.com/ontinyent, de blocs i, com no, de la mà de l’aficionat Vicent Gisbert, àlies Tagarinet (2003-2007). És el que s’anomenà com a “periodisme del ciutadà”. Una web de pilota amb experiments inèdits : actualització dels campionats amateurs (com el nostre), cròniques de partides, estadístiques que no oferien ni els diaris de pagament, ni les ràdios ni les televisions (fou premi FVP de mitjans de comunicació 2006). La xarxa virtual pot aconseguir potenciar el contacte permanent entre aficionats
al nostre esport i, per tant, ampliar la seua difusió.
 
Per a l’aficionat, familiar i amics/gues que es vullguen desplaçar-se al poble d’Aielo de Malferit i el seu trinquet us adjuntem l’horari de les finals i el seu cartell.
 
Trinquet Municipal – AIELO DE MALFERIT

Dissabte 7 de febrer
10.00 H INFANTILS                       AIELO DE MALFERIT – GENOVÉS                 
11.00 H ALEVINS                           BENIGÀNIM – GENOVÉS 
12.00 H BENJAMINS                     MOIXENT – GENOVES 
13.00 H PREBENJAMINS            GENOVÉS – MOIXENT     
15.30 H CADETS                           AIELO DE MALFERIT – GENOVÉS
16.30 H 4a CATEGORIA               MOIXENT – LLOCNOU   

Diumenge 8 de febrer
10.30 H 3a CATEGORIA              LLOCNOU – CANALS 
12.00 H 2a CATEGORIA               BÈLGIDA - LLOCNOU D’EN FENOLLET     

13.00 H LLIURAMENT DE TROFEUS
 
Com podeu comprovar destaca el treball ben fet de les escoles i clubs de la comarca de La Costera amb els clubs de Genovés (4 finalistes),Moixent (3) i Lloc Nou d’En Fenollet també amb 3 equips. L’excepció valldalbaidina, aquest any, la nova escola d’Aielo que ha classificat dos equips per a les finals. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article