Damià: «No només en els programes d’esports volem que es parle de pilota»

Yolanda Damià Coordinadora de programes d'esports d'À Punt

— Quina és la programació que es prepara per a la pilota valenciana en À Punt?
 
Per a nosaltres la pilota valenciana en principi és un dels temes claus de la nostra programació esportiva, però no només esportiva. La nostra idea és donar a conéixer la pilota com al nostre esport autòcton i que tinga una presència al llarg de tota la programació. Una presència transversal. Que estiga en tots els programes diferents que fem, com ja ha passat en algun d’ells. És a dir, donar la informació esportiva però donar també a conéixer eixes altres situacions, de com es preparen els pilotaris, quin tipus de perfil tenen, com són els trinquets… És a dir, la nostra idea és que la pilota és el nostre esport autòcton, però per a molts és una gran desconeguda. Així que volem acostar-la des del públic jove, aprofitant el projecte Pilota a l’Escola. Volem donar-la a conéixer entre els no aficionats. Sempre des d’una posició transversal. No només en els programes d’esports volem que es parle de pilota.
 
Ja ha passat amb casos com el de Sacha en ‘Bambant per Casa’ de Miquel Gil i El Botifarra o la conexió en directe d’À Punt Directe (el programa de la vesprada) amb el carrer de Bonrepòs amb motiu de la celebració d’una jornada de la Lliga Bankia de Raspall femení…
 
Sí, correcte. Tant en la tele, el web, com en la ràdio, volem que la pilota tinga un tractament, no prioritari, però sí tenint en compte quer és una cosa nostra. Com ha evolucionat la pilota és d’alguna manera com ha evolucionat la societat valenciana. Per això volem incloure als pilotaris i a tota la gent que treballa diàriament entorn d’este esport, al llarg de les diferents graelles.
 
També ha hagut partides amb eixe trio de Joan Tur, Mari Carmen Montes i Fredi. Com està sent eixa resposta per part del món pilotari?
 
Hem de tenir en compte que acabem de començar i el món de la pilota, hem de ser conscients que de vegades és com un públic molt reduït, molt especialitzat. Nosaltres això també és un estigma que volem llevar-li. I volem oferir cada diumenge, informació esportiva dedicada a la pilota. No una retransmissió, si no una programació dedicada a la pilota, en la qual hi haurà reportatges i es parlarà de la localitat d’on es juga la partida… De com es preparen físicament els jugadors i jugadores. Estem diguent que no serà una retransmissió pura i dura, tot i que sóm conscients que  ara en estiu els horaris de diumenge matí poden ser un inconvenient. Però la nostra idea és mantenir eixa franja, de 12 a 14, que del cap de setmana és una de les més destacades. Va després de la programació infantil i abans de l’informatiu de migdia. Hem considerat que la pilota mereix eixa franja que en altres esports com per exemple el bàsquet funciona. 
 
Com serà l’aposta d’À Punt per la pilota femenina? 
 
Nosaltres no volem destacar entre l’esport masculí i l’esport femení. L’esport és esport, i no té cognom. La pilotari és igual que el pilotari. Si estan fent el mateix esport, estan jugant en la mateixa categoria, estan en una competició d’elit, van a tindre la mateixa cobertura. El primer dia que començàrem férem aquell reportatge de què significa Pilota a l’Escola i al llarg d’esta setmana (per la passada), hem fet un altre sobre les dones pilotaris. Fa dones que fa molt de temps que treballen i que fins ara no havien tingut eixe ressó.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article