Entrevista trinqueter Peluco

Peluco Trinqueter

dd. Per a la intro podria ser això que diu que ara juga a totes les modalitats, des de llargues fins al frare, que s'ha apuntat per al pròxim campionat.

- José Agustín Martín.

- Com veus esta edició de la Copa?
És mal d'emparellar. Juguen tot parelles i hi ha jugadores que se n'ixen del cartell, com puga ser Puchol II. Acoblar ixos equips en parelles, i si a més tens la mala sort que es lesiona algú d'un equip fort... En el cas d'escala i corda ha sigut Marc i en el cas del raspall de Ian... això és molt difícil de de de... a vore a qui fiques pel número 1... això és molt difícil d'acoblar. Al meu paréixer hi ha massa equips per a fer-ho en parelles. També és una putada -parlant mal- per a jugadors que estan en un bon nivell com Santi, Fèlix o Pere que no es mereixen quedar fora. Es podria fer una prèvia per què ixos jugadors no queden fora i tinguen almenys una oportunitat d'entrar. Això hi ha que replantejar-ho i estudiar-ho per a la pròxima Copa que no puga passar. En Marc també ha passat el mateix, que no estava clar que puguera jugar, perquè ja venia en problemes. Això hi ha que pensar-ho abans. També era dubte Nacho, perquè tenia problemes en el muscle esquerre. En el seu cas si que podrà jugar, i en el cas de Marc s'ha quedat fora. Entra Pablo, que representarà al seu poble, Sella, i està molt bé però pense que es quedarà algo curt l'equip en segons quins enfrontaments. En la pilota les partides hi ha que jugar-les, però a priori crec que es queda un poc coix l'equip.

- Potser la idea de fer una fase prèvia seria una bona solució.
D'esta manera haguérem afegit tres partides més. Jo vaig posar damunt la taula fer dues semifinals i una final. Els equips podrien haver sigut formats a partir dels mitgers Fèlix, Pere, Santi i un quart que seria rescatar l'equip de De la Vega i Jesús, i posar-lo també en ixe grup. Havera sigut sacrificar un equip que ja estava dins, però per a sacrificar tres en sacrifiques un. Fas una prèvia, amb dos semifinals i una final, i almenys que s'ho lluiten ells i si estan dins que siga perquè s'ho han defensat i ho han merescut, però que es queden fora així, no per estar fluix, sinó per estar en un nivell que ni estan dalt ni estan baix. És una faena. Hi haurà que replantejar-ho i per a l'any que ve a veure si es fiquen les piles i es fa millor.

- Com es fan els equips?
Ens assentem en una taula tots els trinqueters, que som els que vegem els jugadors i els que organitzem les partides del dia a dia. Som els que sabem com estan els jugadors en el moment de crear el campionat. El que passa que sí que és cert que jo veig les partides de Vilamarxant i de Llíria: Ribera veu les de Pelayo i les de Guadassuar; Mezquita les de Vila-real i Borriana; i el que pot veure més partides és Raül perquè porta (en la Marina) un muntó de trinquets. Segons el que tenim en el cap i el que rendeixen els jugadors en els nostres trinquets anem triant. Hi ha jugadors que, per exemple, a Vilamarxant no vénen pràcticament en tot l'any. Jo no puc dir que un jugador juga més que un altre si no el veig, però no el nomene perquè no puc saber com està.

- També està el ràquing que es va crear. Ajuda?
El rànquing jo crec que pot ajudar si en un moment donat queden dos jugadors i s'ha de triar un, i el 50% creu que ha d'entrar un i l'altre 50% l'altre. Però en principi per a fer els equips no té res a veure.

- Apostaries per continuar com fins ara en les competicions oficials i no comptar amb el rànquing.
Sí, per a fer els equips és fonamental. En el rànquing ningú està d'acord... bé, el que està per baix mai està d'acord, pot pensar: ixe perquè està davant de mi si jo li done millor company en el trinquet d'ací o en el trinquet d'allà? És molt complicat.

- Però la ferramenta del rànquing ho faria més just, no?
Jo crec que així (com es fa ara) és prou just. Nosaltres volem que es fagen bones partides i que estiguen equilibrades.

- El rànquing podria servir per a justificar perquè un jugador entra i un altre no.
Per a decidir tots els equips, el rànquing no és una ferramenta que em valga. Almenys en la pilota, en altre esport no ho sé. Ho hem comentat i no ens val a ningú. Per a decidir per un jugador o altre, perquè estan equiparats, sí.

- També és cert que s'hauria de veure com es compten els handicaps cada partida, ja que sabem que s'arreglen sempre perquè estiguen igualades i al millor rest li posen un mitger més fluix.
Sí, de fet jo a Puchol en esta Copa l'haguera posat amb un mitger que no està en la nòmina ni juga partides de professionals. L'haguera posat amb un xiquet com Guillermo o Àlvaro Gimeno. Hi ha molta diferència i jo crec que és bo per a la pilota que a Puchol li fiquen enfontaments així i que marque història com la va marca Paco (Genovés), que jugava amb el seu germà contra tres. Després les partides hi ha que jugar-les, però jo crec que ara està desequilibrat. Per què caiga Puchol jo crec que hauria de caure la semifinal contra Pere Roc II a Vilamarxant, allí ja ho tindria més mal de guanyar (riu).

- Per tant veus a Puchol II i Carlos com a favorits.
Sí. Puchol està un escaló i mig més que la resta.

- Cal recordar que Pere Roc ve de guanyar-ho quasi tot.
Sí, però Puchol ho demostra dia a dia. Està jugant amb Carlos contra Pere Roc i un bon mitger. Fa unes setmanes va jugar Puchol i Carlos, ferint i fent-se arrere, contra Pere Roc i Fèlix. Va perdre Puchol però es va quedar en 50.

––

canvi de terç. li pregunteu pel 5é aniversari de la gestió de Peluco en Vilamarxant. Pere Roc i Nacho 60 - 55 Puchol i Monrabal.
Va ser molt bona partida, alçaren en peu a la gent. Va estar molt emocionant com diu el marcador. Guanyà Pere Roc perquè acabà en el dau. Es van passar la partida fent el joc des del dau, des del rest no hi havia manera de fer-lo. Si Puchol haguera caigut al dau jo crec que haguera guanyat. A Puchol se li està travessant Vilamarxant, jo crec que ja no vol tornar (riu).

- Lo important, a banda de la partida, era la celebració dels 5 anys de gestió.
Doncs sí. Nosaltres podríem celebrar que totes les setmanes que obrim les portes del trinquet, perquè ens costa molt. L'ajuda és poca i, a més, hi ha trinquets com Pelayo que necessiten tots els dissabtes bons jugadors i nosaltres tenim els jugadors que podem. Ixe dia sí que tinguérem a Puchol i a Pere Roc, però en principi teníem dos partides, amb Francés i Pablo de Sella en la primera i no va poder ser perquè en Pelayo necessitaven jugadors i vam haver de desfer un cartell que ja teníem fet. Així era quan començàvem, que teníem partides, ens les desfeien... era per un altre problema, abans estava Val Net i ara és per una altra qüestió. El cas és que

(minut 32.30)Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article