elmusa

Tonet IV: «Hem de trencar els pronòstics»

Tonet IV Pilotari

Tonet IV disputarà diumenge (Bellreguard, 11.30 h) la seua segona final amb només 19 anys. La primera li va arribar el 2015 quan ja apuntava maneres però encara exercia de punter, en un equip format per Guille i Moro, que va quedar subcampió. Tot i que el seu aspecte no enganya respecte a la seua edat, quan s'enfaixa les mans i es posa a jugar dins d'un trinquet, sembla un jugador consolidat. I és que, efectivament, Tonet és un dels millors mitgers del Circuit, un pilotari indiscutible en les grans cites del raspall. La seua entrega en cada pilota i la violència dels seus colps el converteix en una amenaça continua per als seus rivals.

Pau Molins / València.

- Com ha sigut el camí del teu equip fins a arribar a la final?
Començarem molt bé, però després va haver unes quantes partides en què vam estar més fluixos. No estàvem al nostre nivell però al final vam poder guanyar tres partides i hem pogut passar.

- Tu com et trobes?
L'any passat vaig jugar amb Sergio i Ricardet (vam arribar a semifinals) la meua primera lliga de mitger, esta és la segona. Enguany estic més tranquil, en estar més posat a jugar de mitger no estava tan nerviós en les partides. A més, Moltó és un jugador que espenta molt la pilota i fa molt bon jugar. Jugar amb ell, Ian, Sergio o algun d'eixos fa que tu estigues millor perquè saps que darrere sempre t'espenten la pilota.

- Has canviat o eres el mateix que va disputar la final en 2015 amb Moro i Guille?
Home, ha canviat l'edat. Ara tinc més veterania, ja que aleshores tenia 16 anys i ara en tinc 19. Més coneixement tinc.

- Com veus al teu equip de cara a la final de diumenge?
Nosaltres ens veiem motivats. Perquè les expectatives ens diuen que guanyarà l'equip de Ian. Nosaltres hem de trencar els pronòstics. Estem motivats per a poder guanyar-los. En la partida de la fase de grups vam perdre 25-10 però no vam estar al nostre nivell.
 

Tonet raspant una pilota a Guadassuar. Foto: Ulisses Ortiz

Com buscareu fer mal al rival?
Hem de llevar-li-la als punters. Si no ho fem, se'ns menjaran ahí davant. Hem de llevar-li-la a Canari i Ricardet i després jugar el que juguem nosaltres.

Com heu viscut les molèsties de Moltó?
Home, a mi em van avisar que s'havia lesionat i vaig parlar amb ell. Em va dir que era una xicoteta molèstia que s'havia notat en l'abductor i en dir-me això no em vaig preocupar molt. Si m'haguera dit que estava pitjor sí que m'hauria preocupat. Hui (per dijous) hem entrenat a Xeraco i m'ha dit que està 100% per a la final.

Sempre veiem que el teu pare et dóna consells durant les partides... T'ajudarà també diumenge?
Sí, ell sempre està ahí per a donar-me consells i ajudar-me. En la partida de diumenge estarà més encara, perquè és molt important. Si pot vindre sempre ve. Millor que ell no em pot aconsellar ningú.

Què esperes per a la final?
Fer bona partida i que la gent se'n vaja contenta, això és el que espere.
 

Tonet IV escoltant els consells de son pare. Foto: Museu de la Pilota del Genovés
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article