elmusa

Canari: «No em fique pressió per guanyar la final»

Canari Pilotari

José Luis Planes (Xeraco, 2 d'agost de 1991), més conegut com a Canari, encara té 26 anys però porta una trajectòria important entre els millors mitgers del raspall. Tanmateix, li falta un gran triomf que li reconega el seu gran nivell. Per a esta edició de la Lliga Bankia, acompanya el campió individual Ian en l'equip de Senyera, amb Ricardet a la punta. Potser els encarregats de confeccionar els equips de la Lliga no esperaven el salt de qualitat que encara donaria Canari en el seu joc en els últims mesos. Perquè Ian i Canari, ben ajudats per Ricardet, han dominat cada partida que han jugat junts i demostren que encara tenen marge de millora. Bellreguard (diumenge 25 de març a les 11.30 h) serà l'última parada per a intentar arrodonir una gran Lliga que li donaria al mitger de Xeraco el seu primer gran títol.

Ulisses Ortiz / València.

- Com valores la trajectòria del teu equip en la Lliga?
La trajectòria del nostre equip ha sigut immillorable, ja que sols hem perdut una partida quan Ian estava lesionat, però això no vol dir res, ja que a una partida pot passar de tot.

- I tu, en quin moment de forma et trobes? Molts aficionats diuen que estàs millor que mai.
La veritat és que he notat una millora molt gran des de fa mig any, on m'he fet més professional a l'hora de seguir la preparació física i sobretot en l'aspecte psicològic de les partides, ja no deixe que m'afecte. Sé que molta gent diu que ara estic molt bé, però també s'ha de ser sincer en el fet que quan guanyes un parell de partides tot són afalacs, però quan tens una mala ratxa, la gent ja no opina el mateix.
 

Canari es troba en un moment dolç. Foto: Ulisses Ortiz

- Ja et toca guanyar un gran campionat?
No em fique pressió per guanyar, ja que és la meua primera final després d'haver perdut cinc semifinals de lliga i tres de copa, així que personalment ja he guanyat pel simple fet de trencar esta estadística.

- Com veus el teu equip de cara a la final?
Després de totes les partides, crec que esta última que jugarem junts serà molt diferent, on volem disfrutar i fer un bon paper. La feina quant a la preparació física ja està feta i sols ens queda polir uns xicotets detalls. Ian s'ha recuperat bastant bé de la lesió i pel que respecta a Ricardet, ha millorat moltíssim respecte a la primera partida i també sap que sense ell nosaltres no podem guanyar.

- I als teus rivals?
Han demostrat ser un equip molt compenetrat i amb capacitat de sofriment com es va poder veure a la semifinal que van remuntar dos jocs en contra. Tonet i Lorja han anat a més i s'han compenetrat molt bé a l'hora de jugar certes pilotades i com no, Alfonso (Moltó), com a jugador amb més experiència ha sabut guiar a l'equip fins a la final.

- Quina serà la vostra estratègia per a fer-los mal?
Pense que l'estratègia de nosaltres serà seguint fent el nostre joc que tan bons resultats ens ha portat.
 

Ian, Canari i Ricardet van celebrar així l'accés a la final. Foto: Ulisses Ortiz

- En els últims mesos Moltó ha estat entrenant amb tu. Com el veus?
Sí, portem junts des de desembre i on, a simple vista, hem pogut veure una millora molt gran en el seu joc, sobretot en l'aspecte tècnic, ja que físicament és un bou. A pesar del contratemps de dissabte, tant el fisioterapeuta com jo hem valorat deixar uns dies de descans per reduir al màxim la sobrecàrrega, i a poc a poc anar tornant a la rutina dins del trinquet i preparar al màxim la final.

- La final la prepareu per separat?
No, a veure, la pilota té uns valors molt diferents d'altres esports, i encara que diumenge som rivals, avui dia sóc el seu preparador físic, per tant he de fer la meua feina i ser professional. Demà a la vesprada he quedat amb ell, per realitzar una sessió de preparació suau i divertida per polir xicotets detalls.

- Què esperes de la final de diumenge?
Realment espere que la gent s'ho passe bé, que vega una partida igualada i que guanye l'equip que més mèrits faça en la final.
 

Canari i Moltó, en la partida que va enfrontar els seus equips a Guadassuar. Foto: Museu de la Pilota del Genovés
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article