elmusa

Carlos del Genovés: «Quan comence a calfar i mamprenga la partida se me n'aniran els nervis»

Carlos del Genovés Jugador professional d'escala i corda

Carlos Sanchis Pou, conegut com a «Carlos del Genovés» té ara 27 anys, pesa poc més de 80 kg i mesura vora 1,85 metres. Va debutar en el món professional molt jove, l'any 2007 a Pedreguer. En tots estos anys ha aconseguit importants títols del circuit, com el Trofeu Mestres en la seua edició de l'any 2016. Això sí, el jugador de la Costera mai s'ha vist en una partida com la que disputarà diumenge que ve a Pelayo. Defensarà a l'equip de Benidorm en la que serà la primera final de la Lliga Bankia d'Escala i Corda de la seua carrera. El punter i feridor tindrà darrere la seguretat que aporta el vigent campió Pere Roc II i un mitger que viu en un gran estat de forma, Jesús.

Pau Molins / València.

- Com van els nervis?
Home, de moment no apareixen. Espere no estar-ho eixe dia, tot i que sí que és normal posar-se un poc nerviós abans de la partida, però jo crec que quan comence a calfar i mamprenga la final se me n'aniran els nervis.
 
- I la confiança, què tal?
La confiança molt bé. Hem acabat la Lliga Bankia amb dos partides molt bones i esta setmana, amb els entrenaments, arribarem de confiança molt bé. Ens hem acoblat molt bé com a equip.
 

Carlos amb els seus companys, Pere Roc II i Jesús. FOTO: Ulisses Ortiz
 
- El dia de la presentació (dimarts) anàreu a entrenar a Pelayo veritat?
Sí, anàrem a fer un entrenament els tres i esta setmana, fins al dia de la partida ja no juguem. Cadascú entrenarà pel seu compte, ja no tornarem a quedar els tres. Però bé, jo crec que és suficient amb el que hem fet, hem agafat bones sensacions.
 
- És a dir, que ja ho teniu parlat tot per a diumenge?
Sí, clar. Dimarts vam estar tot el matí junts i després vam parlar sobre com enfocar la partida mentre dinàvem. Intentarem salvar a Javi que és el líder de l'equip, encara que tindrem davant un trio molt complet. Si juguem al nivell nostre, pense que podem guanyar.
 
- Quin és el vostre punt fort i el vostre punt dèbil?
El punt fort és el conjunt d'equip que hem fet. Cadascú sap la feina que té. El punt dèbil el deixe perquè l'investiguen els rivals.
 
- I els dels rivals?
No sé si Francés pot acusar una miqueta els nervis perquè és la primera final a què arriba. Jo també, però jugue amb Rodrigo i Jesús que ja han jugat unes quantes. En l'altre equip tan Francés com Bueno són debutats en una final. No sé si això els pot pesar un poc i poden començar la partida nerviosos, encara que Francés és molt tranquil i no li passarà factura. Ja veurem el dia de la final què tal.
 

Ni Francés ni Bueno van acusar els nervis en la semifinal, on van guanyar a l'equip de Puchol II. FOTO: Pau Molins
 
- A diferència de Bueno, tu feriràs... Com afecta al joc eixa circumstància?
Estic acostumat perquè totes les partides que jugue a la punta ferisc, i més en Pelayo que és un trinquet bo per a ferir. És de veres que si comences a ferir i fas alguna falta t'afecta a l'hora de jugar. No vas amb la mateixa confiança. Però sí que és cert que estàs més dins de la partida si ferixes. El punter no entra massa en joc com els altres companys i això fa que estigues més concentrat.
 
- Què faràs el dia de la final?
Hem tingut la sort que la majoria de partides que hem jugat en la Lliga Bankia 2018 han sigut diumenge de matí. Faré el mateix que he fet en totes les partides. Alçar-me, desdejunar i ja camí a València, una miqueta més prompte del que és habitual perquè per les falles costarà més aparcar. Enrotllar-me prompte i calfar ben calfat, encara que eixe dia és difícil perquè passa molta gent pel trinquet, però bé, faré més o menys el que faig cada dia.
 
- Un pronòstic?
Un pronòstic? Home, jo voldria guanyar, no pensaré en la derrota. Serà una partida molt complicada. En la primera partida que vam jugar vam guanyar contra ells però encara no estaven ben acoblats. Ells han acabat la lliga molt millor que com la van començar. S'ha vist que és un equip molt complet, però si juguem al nostre nivell, podem donar guerra i guanyar.
 
- Un missatge per a l'afició...
Espere que vinguen. És un dia molt bonic i que vinguen que ho disfrutaran. Nosaltres posarem tot el que tenim perquè es divertisquen.
 

Els sis protagonistes de la final en la presentació feta dimarts. FOTO: Pau Molins

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article