elmusa

Pablo de Borriol: 'Vull recuperar-me bé i tornar a disfrutar jugant'

Pablo de Borriol Jugador professional d'escala i corda

A finals de 2017, el món de la pilota va rebre una mala notícia en forma de lesió. El jove escaleter, Pablo de Borriol, va anunciar que passarà pel quiròfan i estarà, almenys, 6 o 7 mesos de baixa, després que la lesió al muscle li haja impedit gaudir de la pilota durant els últims mesos. A l'última edició d'El Joc del Poble va contar tots els detalls de la seua lesió i es va mostrar confiat i amb ganes de "tornar a disfrutar jugant" a pilota. Escolta l'entrevista al principi de l'últim programa d'El Joc del Poble.

El Joc del Poble / PilotaViu / Godella.

- Quina lesió tens?
Tinc una lesió al muscle. Tinc tocat l'os acròmion. Haria d'estar recte, però a meitat os està cara avall i aleshores cada vegada que alce el braç em toca el tendó, i l'única solució a això és operar. La recuperació és de 6 a 7 mesos, i el dia 17 m'operen ja.
 
- Te vas plantejar algun tipus de tractament conservador?
Al principi tenia bursitis, però se me'n va anar. Vaig continuar jugant però per dalt encara tenia molèsties, a l'hora de jugar no disfrutava perquè tenia el dolor i sempre li pegava amb por a la pilota. Al final vam decidir fer-nos una ressonància i es va veure que no era bursitis i avant, sinó que també tenia l'os tocat.
 
- Quan vas començar a tindre estes sensacions?
A principis d'estiu em vaig preparar l'individual, però a mitjans juliol vaig parar. Estava jugant partides amb molèsties i vaig parar un mes i mig abans de l'individual. Vaig arribar molt justet al mà a mà, però podia jugar perquè no tenia dolor. Quan va passar l'individual vaig jugar tres partides, i després de l'última, que la vaig jugar amb dolor, vaig decidir tornar a parar. 
 
Vaig tornar al Trofeu Joves - Diputació de Castelló, on també vaig arribar molt justet. Em va tornar a eixir la bursitis i comptàvem que era això. Però cada vegada que jugava, a mesura que anava passant la partida, encara que em calfara, em feia mal el muscle. Vaig acabar com vaig poder el campionat, i una vegada acabat, em vaig fer la ressonància i es va veure que tinc l'os (l'acròmion) tocat.
 
- Què és el que t’espera?
M'operaré a Barcelona el dia 17. Després hauré de fer el que em mane el metge com a feina de recuperació. A poquet a poquet aniré recuperant-me i espere poder jugar l'abans possible, però fins que no estiga recuperat del tot i haja fet uns entrenaments bons no tornaré a jugar. El que és important és recuperar-me bé i ja està.
 
- Aprofitaràs per a estar més amb la teua gent a Borriol?
M’estic preparant les oposicions a policia. Aprofitaré per a preparar-me-les bé, recuperar-me i ja està. Que passe l’abans possible.
 
- Tornarà Pablo amb força?
Sí. Ara mateixa tinc moltes ganes que m'operen ja, començar la rehabilitació i tornar a jugar. El braç ara mateix, sense fer res, cada dia m'està molestant. Estant així tant de temps, se'm llevaven les ganes de jugar. Vull recuperar-me bé i tornar a disfrutar jugant.
 

Pablo de Borrio va guanyar, junt amb Bueno, el I Trofeu Joves - Dip. Castelló
 
- Com està la pilota a Borriol?
Hi ha una escoleta de pilota i hi ha prou xiquets, la veritat. Però a Castelló també estan fent un gran treball, amb 70 xiquets en l'escola. Jo crec que a Castelló hi ha molt de futur en la pilota, cada vegada hi ha més xiquets jugant. Tant de bo isqueren molts professionals en la província de Castelló, que fan molta falta.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article