Fem Pilota - Capçalera

Berasaluze: 'Jugue de blanc perquè vull acomiadar-me dels meus amics de València'

Pablo Berasaluze  Pilotari

En l'última edició d'El Joc del Poble, un dels protagonistes va ser el pilotari Pablo Berasaluze. La figura del frontó basc disputarà l'última de les partides de la commemoració del 50 aniversari del club Amics del Frontó del Puig. A més, aquesta també serà l'última oportunitat de veure Berasaluze vestit de blanc, tal com conta en l'entrevista. Amic de Waldo i el Genovés, segur que rep tota l'estima dels seus "amics" valencians que ompliran el frontó J.A Montesa del Puig. Serà el dimecres, 20 de desembre, a partir de les 20.15 hores.

El Joc del Poble / Godella.

- Has jugat alguna vegada ací?
Vaig jugar alguna partida com a professional, però ja ni ho recorde, fa molts anys d'això. Però més que per a jugar, sempre he aprofitat per a estar de vacances, amb Waldo, amb Genovés... amb tots els pilotaris valencians.
 
- Coneixes els rivals que tindràs enfront?
A Puchol sí que el conec d'haver-lo vist jugar fa anys. Últimament no l'he vist, sé que és una figura de la pilota valenciana. Quan jo anava cap allà era molt jove, però sempre deien que apuntava bones maneres. M'alegre molt que ara siga una de les grans figures. Jugar contra ell el meu últim partit en València és una cosa molt bonica.
 
- Posares com a condició jugar la partida amb Genovés...
Sí, la veritat és que sempre he tingut un tracte molt bo amb Jose i amb el seu pare. Sempre s'han portat amb mi molt bé, estic molt agraït. Van estar els dos al meu últim partit a Bilbao. Sols tinc bones paraules per a ells. La veritat és que sí, quan em proposaren jugar els vaig dir que volia jugar amb el fill de Genovés, amb Jose.
 
- Com veus la pilota valenciana?
A mi m'encanta, per a mi són figures, com ho som ací. Són modalitats que m'encanten. Jo he vist més el raspall perquè amb Waldo tinc una relació molt bona, però també he vist escala i corda. Sempre he dit que jo gaudia més veient una partida de pilota valenciana que de frontó basc.
 
- Jugaries a raspall?
No ho he provat. Un dia li vaig dir a Waldo de broma que a veure si algun dia jugàvem. Però no. La veritat és que és molt difícil. La pilota té moltíssima velocitat. Nosaltres juguem a una cosa totalment diferent. Jugar en un bon nivell és quasi impossible.
 
- Et podràs adaptar bé al frontó valencià?
Al final el frontó no deixa de ser un frontó. És més xicotet que el basc, però el més important, pense, és la pilota i la velocitat que agafa. Intentarem fer les coses el millor possible i que la gent gaudisca.
 
- Com és la teua vida des de la teua retirada?
Des que ho vaig deixar no m'he tornat a vestir de blanc. Ara sí que estic de tècnic amb Asegarce, ensenyant els seus pilotaris a jugar. Vaig dir que l'últim partit el jugava a Bilbao i que no em tornaria a vestir de blanc. El de València és especial, ho tinc molt endins des de fa molt de temps. Si em vestisc de blanc allà és perquè la gent sempre m'ha tractat molt bé i tinc ganes d'acomiadar-me d'ells.
 
- Serà l'última partida de Berasaluze?
Si, això segur. No em tornaré a vestir de blanc. És una cosa especial. Poder acomiadar-me dels meus amics a València. Si ho he fet per alguna cosa, és per això.
 

Berasaluze va jugar la seua última partida l'octubre de 2016 a Bilbao. FOTO: Asegarce
 
 
Recordeu que podeu escoltar El Joc del Poble cada setmana, a partir de divendres:Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article