elmusa

"A Colòmbia portem un equip molt compensat i optem a guanyar-ho tot"

Pasqual Pigat II Entrenador de la selecció valenciana

Ja no queda res per al Mundial de Colòmbia que es disputarà a la ciutat de Pasto entre els dies 18 i 26 de novembre. Vint seleccions competiran en quatre modalitats diferents de pilota: llargues, joc internacional, one wall i chaza (modalitat autòctona). La valenciana és una de les seleccions favorites per a endur-se alguna victòria final. El seleccionador Pasqual Pigat, més conegut com a Pigat II, ja té clara la llista de jugadors i jugadores que conformaran l'equip valencià. En una conversa telefònica ens transmet la seua confiança que l'equip seleccionat opta a guanyar-ho tot.

Pau Molins / València.

 

- Quins jugadors aniran a Colòmbia?

Enguany portem un equip molt ben compensat i optem a guanyar-ho tot. De banques tenim el jove José Luis Calvo de Benidorm i l'experimentat Martinesdel Campello, primer i segon de l'última Lliga de llargues respectivament. També anem amb Puchol II i Genovés II, que a banda de la sobrada qualitat que tenen, aportaran una cosa tan important en aquestes competicions com és el carisma.
 

De restos jugaran Santi de Finestrat, Pablo de Sella, Pere Roc II i Nachode Beniparrell. I també portem a Giner i Víctor Bueno, que compliran la funció de comodí. Són dos jugadors que s'adapten bé a diferents modalitats i seran peces clau si volem tindre èxit en la competició.

 

Pel que fa a la secció masculina, l'equip el completa Sacha. És el millor jugador de one wall que tenim i la seua presència permetrà que, tant Pere Roc II com Pablo de Sella —darrerament parella oficial de one wall—, puguen arribar més descansats a les llargues i al joc internacional.

 

En la secció femenina hem seleccionat quatre jugadores que es complementen molt bé, sobretot pel que fa a joventut i veterania. Ana Belén, Mónica, Mar i Victòria representaran la selecció valenciana a Colòmbia.

 


Pigat II durant un entrenament el 2010. Foto: Museu de la Pilota del Genovés
 

- Com veu els jugadors de cara al mundial?

Jo pense que enguany hem fet una selecció de garanties. Estem entrenant molt bé. Els xiquets estan motivats i hi ha bona connexió entre tots. M'interessa dur un equip que tinga bon ambient, que siguen amics, que s'ajuden i que estiguen compenetrats. Jo els estic veient i va tot bé. Físicament estan tots bé. Tant l'empresa com la federació els estan respectant i saben que vénen a Colòmbia. Ells són els primers interessats a arribar allí en les millors condicions.
 

- Quins seran els rivals a batre?

Sabem més o menys les seleccions que estaran lluitant pels títols. Bèlgica és de les fortes. Hi ha anys que Holanda porta equips també molt competitius. Colòmbia últimament en les llargues estava fent-ho molt bé, i jugar a casa els pot influir positivament. Els caps de sèrie serem eixos. Jo crec en l'equip, i als jugadors els veig en ganes i il·lusió de guanyar.
 

- El preocupa l'altura?

És l'únic que em pot preocupar. Anem a jugar en una ciutat que està a més de 2.500 metres d'altura. No sé com ens influirà. Però bé, llevat dels colombians, quasi tots estarem en la mateixa circumstància. Arribarem el divendres i no competirem fins al dilluns. Així que tindrem temps per descansar i entrenar allà abans de competir.

 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article