elmusa

Martines: 'L'objectiu és guanyar el Mundial de Colòmbia en llargues'

Martines Pilotari

Amb 48 anys, Josep Antoni Martínez (El Campello, 1969), més conegut com Martines del Campello, torna a la selecció com a referent. És d'una generació de traures compartida amb Màlia o Jan. Traures de bragueta, potents, de qualitat i amb molta presència durant cada partida. Com sempre, serà un referent per als seus companys i, a banda de gaudir de la pilota fora de les competicions professionals, on és president del club de pilota del Campello, vol tornar a guanyar el Mundial en la modalitat de llargues deu anys després. Amb tots els somnis complerts com a jugador professional, vol posar la cirereta a una carrera espectacular. PilotaVeu parla amb la banca que enguany jugarà la lliga amb el seu club i tornarà a un mundial amb la selecció valenciana.

Javier Cid / València.

Per què ha decidit tornar?
Des de fa 2 anys sóc el president del club del Campello. Un dels objectius de la directiva és que El Campello torne a tindre equip en primera categoria de llargues, però, malauradament, un traure fort al poble no hi ha. Per això, torne a jugar, amb la intenció que els joves progressen i puga fer la meua feina un altre en acabar la meua responsabilitat com a directiu.

Li fa il·lusió?
Doncs feia tres anys que el meu interés era per altres activitats esportives, que eren les que m’il·lusionaven, com ara la muntanya, el barranquisme, les vies ferrates, l'escalada...Quan era més jove, estava penjadíssim amb a pilota. A la pilota l’estimem molt els que l’hem practicada professionalment en el món de les llargues.

Quin objectiu es marca?
Doncs el que estic contestant a les dos preguntes anteriors. Com a president del club, vull deixar consolidats els tres objectius de qualsevol entitat esportiva: promoció d’escola, recreació de l’adult i la competició dels joves i adults. A més a més, som uns dels primers clubs que han incorporat efectivament la dona i la xiqueta a les nostres parets. Eixe seria el quart objectiu, consolidar eixe moviment preciós que tenim ara.
 

Martines va jugar amb El Campello el circuit La Bolata. Foto: FPV.

Com el va convèncer el seleccionador Pigat II?
Després de 10 anys sense estar a la selecció, sempre he intentat recordar-la per tot el bé que m’ha aportat. S'ha de ser positiu i mirar avant, no enrere. Per a mi, la selecció, com a jugador de llargues, és el màxim exponent com a competició i com a realització del jugador. Pigat ja estava com a entrenador al 2007 i em coneix perfectament com a jugador, perquè també vam ser companys a la selecció abans de ser ell seleccionador. Ell em va demanar per telèfon il·lusió, compromís i transmissió del joc de llargues a tots els components actuals i jo puc aportar el meu granet en eixes metes.

De moment són només entrenaments, però si li han dit d'anar, serà per a participar al Mundial de Colòmbia, no?
Si, clar. L’objectiu de la selecció, des de fa 10 anys, es tornar a guanyar la competició de llargues internacional.

És una de les banques amb més títols, vol el darrer? O s'anima a continuar després?
La selecció i jugar amb El Campello la lliga són cuades normals per al que ha guanyat tant com a jugador local com com a internacional. Com he dit adés, tinc diferents objectius personals al món de la pilota dels que tenia fa 10 anys. Encara que en allò referent a l'ànima competitiva, una vegada et poses al carrer a jugar, ja no penses en la feina del club, penses en tu i la victòria que lluitaràs en eixos moments.

Quins reptes es marca per a la Xampions de llargues i el Circuit La Bolata?
Evidentment, la victòria.

És d'una generació molt bona amb traures dominants i potents com ara Jan o Màlia...i encara duren.
Si, i aprofite la pregunta per a fer una reflexió. Tres traures amb el traure de bragueta. Casualitat? No. Vos imagineu a traures de la nostra edat fent joc per dalt? Difícil. Respecte al domini, després de parlar molt amb Màlia i Jan, no hi ha dubte que als tres ens va afavorir molt incorporar-nos a la selecció i jugar a la xemeneia, on no hi ha parets i el domini és exquisit.
 

Miguel de Callosa, Martines, Mario del Campello i David de Petrer, equip que va guanyar 9 lligues consecutives. Foto: FPV.

Els traures estan evolucionant cap a limitació, ja no són tan llargs com abans, això el beneficia per la seua experiència?
Llargues són llargues. Quant més llarga, més oportunitats per al teu equip d’aconseguir el quinze.

Quin és el seu somni dins de la pilota?
Com a jugadors estan complerts, encara que m’haguera agradat participar a les olimpíades per a optar a medalla en el seu temps. Vam estar a Barcelona però d’exhibició. Com a enamorat d’ella, que seguisca el camí de serietat que ve treballant des de fa un temps la Federació, sobretot, i que la llei actual que promou la pilota com a manifestació cultural i esportiva del nostre poble siga efectiva i no es quede en el paper únicament, començant pels centres educatius i acabant per les principals entitats públiques amb responsabilitat de govern.

Hi haurà Martines per a estona?
Espere tindre salut per a estona! Hahaha. Víctor Iñurria diu freqüentment: "La pilota serà el que nosaltres vulguem que siga". Sota eixa reflexió, dic: "Martines serà i estarà on la pilota valenciana vulga d’ell".
 

Martines tornarà a exhibir la seua potent treta. Foto: FPV.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article