Fem Pilota - Capçalera

Vicent Molines: 'El relleu generacional està garantit'

Vicent Molines Seleccionador valencià de les categories inferiors

El seleccionador valencià de categories inferiors, Vicent Molines (19 de febrer de 1977, Xaló,) atén PilotaVeu setmanes després del gran èxit assolit per les seleccions inferiors valencianes al III Eurojove celebrat a Tavernes Blanques. El també vicepresident en la modalitat de llargues de la Federació de Pilota Valenciana destaca el conjunt i el companyerisme i assegura que la selecció absoluta valenciana tindrà un gran relleu generacional gràcies als bons pilotaris joves que vénen darrere colpejant molt fort.

Javier Cid / València.

Com va anar l'Europeu?
Va anar molt bé perquè jugar deu finals de deu possibles és una fita important i guanyar-ne set de deu és un altre èxit. Això quant a rendiment esportiu i quant a la part d'equip, més encara perquè tots sabien que serien importants en alguna de les modalitats. Ha sigut una convivència excel·lent.

Quins pilotaris van destacar?
En els xics, Giner i Jose Luis en llargues i Seve i Sacha també en Joc Internacional i One Wall. En les xiques, Mar, Victoria, Amparo i Fanni van rendir a un nivell espectacular. Però, sens dubte, el que més va destacar va ser el conjunt i la companyonia entre tots.
 

  Molines supervisa les jugadores durant la final de Joc Internacional femení. Foto: FPV.

Alguns podrien arribar a professionals?
Seve serà un professional de molta categoria prompte. El món del raspall és molt tancat i encara així em va dir que volia jugar a Joc Internacional. També Salelles, que és més jove però també serà figura. Sacha ja és una figura en One Wall. I Martí II i Giner donaran molt a parlar en escala i corda. Julio d'Alginet també serà bo. En llargues i altres modalitats tenim molt bona cantera, el traure de llargues, Jose Luis de Benidorm té possibilitats d'anar amb la selecció absoluta al pròxim mundial a Colòmbia.

Creus que els serveix per a motivar-se i conéixer-se, més enllà del nivell?
Els puristes estan en contra d'este tipus de competicions però la realitat és que donen la possibilitat als nostres xiquets i xiquetes de conviure amb altres joves d'altres països. Aprendre d'ells, visitar altres llocs i fer amistats noves. Crec que són importants també perquè els permet obtindre el nivell A de professionals i amb això poden accedir a altres beques o estudis.
 

Molines parla amb Mar i Victoria durant la final sub-17 de One Wall. Foto: FPV.

Com valores les categories femenines?
Teníem tres categories. En sub-15 eren més novelles i no estaven tan rodades en este tipus de competicions. No obstant això, van arribar a la final. En sub-17, amb Mar, Victoria i Fanni, eren un equip molt compacte i no tenien forat. Són el relleu generacional de la selecció absoluta juntament amb Amparo de la sub-19.

Creus que podria ser rendible professionalitzar-les en un futur proper?
S'hauria de tindre molta cura perquè hi ha un treball molt gran dels clubs. Si les millors se'n van, això perjudica els clubs. Normalment, els equips es fan amb una pilotari o dos més destacades i, sense elles, les competicions poden fer-se menys vistoses. Igualment, amb un bon model es podria fer, clar.

Quins pròxims reptes es marca el seleccionador?
Principalment, consolidar les seleccions inferiors de pilota i que la motivació dels xiquets per a poder formar-ne part tinga una repercussió de rendiment i participació en tots els clubs. Que s'identifiquen en la selecció com a un fet molt positiu que els farà crèixer. Vénen amb moltes ganes i entre ells s'ajuden molt a créixer, es donen consells i aprenen molt. El relleu generacional en la selecció absoluta està garantit.


Molines va participar en les jornades tècniques de Sella. Foto: Javier Cid.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article