Fem Pilota - Capçalera

Victoria: 'No m'esperava guanyar l'Individual'

Victoria de València Pilotari

Victoria Diez (València, 19 d'octubre de 2001) es va proclamar este cap de setmana campiona individual de raspall femení després de véncer Ana de Beniparrell, que era la vigent campiona. La jugadora de València, amb només 15 anys, s'ha convertit en una clara candidata a ser la nova número u del raspall, i ara, amb l'Eurojove per davant, només es marca l'objectiu de gaudir jugant i progressar també en la modalitat de One Wall amb la seua companya i amiga Mar de Bicorb. Des de PilotaVeu hem volgut parlar amb ella per veure com se sent després d'aconseguir un títol tan important.

Javier Cid / València.

- Com et sents després de guanyar el primer individual?

Em sent molt bé perquè no m'ho esperava, perquè tot i ser encara jove, pensava que d'ací a un parell d'anys ja podria, però per a mi ha sigut una sorpresa i m'ha fet molta il·lusió.

- Com va ser la final?
Al principi va començar igualada la partida. Quan anàvem 15 iguals, treia jo i vaig aconseguir el 20-15. I ahí vaig aconseguir trencar-li el joc des de la treta a Ana i vaig poder guanyar. No m'esperava guanyar-lo i em va fer il·lusió. Després de tot l'any treballant, aconseguir este títol em fa més ganes de continuar.

- Ara arriba l’Eurojove que comenceu hui, com veus este campionat?
Jo crec que podem aconseguir els ors perquè duem des de finals de juny entrenant i hem entrenat molt. A més, també coneixem ja contra qui jugarem i crec que podem guanyar. En One Wall jugue amb Mar i Fanni i en Joc Internacional jugue amb la sub 17 i sub -19, en total som nou jugadores.

- Estàs fent algunes partides i guanyant campionats al País Basc, Navarra o Saragossa, com va ser les experiències?
Molt bé perquè ens van tractar com si fórem d'allà i sense conéixer-nos massa ens van donar moltes facilitats. Poder jugar a Logronyo o a tots els altres llocs on he anatm'ha fet molta il·lusió perquè no m'esperava poder-hi anar a jugar. Guanyar alguns campionats allà, ha sigut un premi

- T’agradaria que es convertira en habitual poder jugar allà?

M'agradaria, però no crec que puga ser perquè amb els estudis i els campionats d'ací, és difícil aconseguir anar-hi tot un cap de setmana.
 

Victoria va quedar tercera a l'anterior Individual en 2016 però en 2017 ha progressat moltíssim. Foto: Ulisses Ortiz.

- Quins objectius et marques a partir d’ara?
Sobretot seguir jugant a pilota i seguir passant-m'ho molt bé.En One Wall, en el Pro Tour poder aconseguir guanyar l'Individual i el de parelles junt amb Mar i, si es poguera, anar a Estats Units a jugar algun campionat.

- Com veus el raspall femení?

Jo crec que en els últims anys hem pujat totes de nivell i crec que, si seguim així, cada vegada hi haurà més xiques jugant. M'encantaria poder viure fent el que més m'agrada, que és jugar a pilota.

- D'on et ve l'afició per la pilota?

La meua germana i jo vam començar a l'escola. A l'hora del menjador, jugaven a pilota i quan nosaltres encara no ens podíem apuntar, sempre estàvem allà mirant. Quan vam tindre l'edat, amb 7 o 8 anys, ens van apuntar. Al final vam acabar anant a Borbotó i ara a Rafelbunyol.

- Com van ser els inicis?
Al principi m'ho prenia com una activitat a fer, però només jugava per jugar i m'ho passava bé. Ara ja m'ho prenc molt més seriosament però encara continue passant-m'ho molt bé.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article