Fem Pilota - Capçalera

Pablo: 'Sanchis és el líder de l'equip'

Pablo Pilotari

En el trio finalista, Pablo és qui primer pega. La treta del rest de Barxeta és la primera arma que posa en funcionament l’equip que representa l’Ajuntament d’Oliva quan està en la posició del dau. Pablo, com el número 1, Moltó, és de Barxeta, i no ha pogut debutar de millor manera en la competició més important per equips. Per a arrodonir una Lliga perfecta, haurà de guanyar dues partides de les tres que hi ha en joc i, per a aquest propòsit, comptarà amb l’ajuda de Sanchis, dues vegades campió amb només 23 anys, i amb Raül, un altre debutant de 19 anys que és la punta d’un equip complet i capaç de tot. PilotaVeu ha parlat amb Pablo per a conéixer les seues sensacions abans de la primera final de diuenge, que es disputarà al Zurdo de Bellreguard.

Javier Cid / València.

La teua primera participació i estàs a la final.

Sí, estic molt content. No m'esperava arribar a la final, però tinc dos companys que estan molt bé per a jugar. Ens compenetrem molt bé. El que diu Sanchis ho fem nosaltres també, ell és qui porta l'equip. Jo estic molt content amb el meu equip i tant de bo puguem guanyar el títol perquè tinc un equip per a poder fer-ho. Evidentment, tenim la parella en contra, que està també molt bé, però amb este trio tenim possibilitats d'alçar-nos amb la Lliga.

Què creus que pot ser determinant en la final?
Per exemple, a Bellreguard, el diumenge, m'agradaria començar al dau. Som dos pilotaris que tenim una treta molt forta i tenim l'esquerra de Sanchis, que és molt forta, la més forta que hi ha en la pilota. Jo crec que si tinc bon dia i puc traure com jo vull, els meus companys poden fer el quinze ràpidament i això és el que intentaré.

Al rest es més complicat fer-li el joc a la parella.
Sí, però nosaltres tenim molta facilitat perquè en ser un trio, és més fàcil. La parella té forats i al trio és més difícil trobar-li'n. Tanmateix, la parella està molt compenetrada.

T'has criat jugant amb Moltó a pilota, sou del mateix poble.
Sí, moltes voltes ens hem telefonat l'un a l'altre i hem dit: "Anem a jugar al frontó", i hem anat a jugar al frontó. També hem jugat en contra algunes vegades, però mai ha hagut cap rinya, tot el contrari. A Barxeta, ell és el número uno i el que ha fet que es conega el poble. Jo ho he d'entendre i molta gent anirà a favor d'ell, però també n'hi haurà qui vindrà a favor meu. Els dos ens hem criat al frontó, jugant a frontó i a dia de hui estic content que els dos puguem representar el poble. Tinc ja ganes de poder jugar esta final, que és la primera vegada que ho faig i vull guanyar-la, la veritat.

Aneu a guanyar?
No puc dir-ho cert perquè cada partida és un món però tinc equip per a poder guanyar-la. La parella també i es decidirà en poquets detalls. El que tinc clar és que aquesta vegada no serà 25-0 el resultat, serà molt més igualada la partida.
 

Pablo està convençut de guanyar la Lliga en el seu debut. Fotografia: Ulisses Ortiz.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article