elmusa

Moltó: 'De la partida inaugural a ara, ha canviat un món'

Moltó Pilotari

Moltó arriba per segona vegada en la seua trajectòria esportiva a una final de la Lliga Professional de Raspall. La primera vegada tenia només vint anys i va perdre davant el totpoderós Waldo i un novell Sanchis que tenia només 18 anys. Ara, arriba amb una espineta clavada al cor per no haver guanyar mai el campionat per equips més important. El de Barxeta, que lidera l'equip del seu poble, vol rescabalar-se i endur-se un títol que li fa molta il·lusió posseir. PilotaVeu parla amb el doble campió individual abans de la final de la Lliga, que comença este diumenge.

Javier Cid / València.

Un poble com Barxeta, sense trinquet, té dos rests a la final.

Sí, la veritat que és curiós, però també és cert que tenim el Genovés al costat. I hi ha un frontó a Barxeta en què m’he criat jugant. Entre eixe frontó, que jugàvem al carrer i que el Genovés està al costat... Per això hem arribat els dos a la final. Si tinguérem el trinquet a 60 quilòmetres, no seria el mateix, però com que el tenim a prop, se'ns han facilitat les coses.

El precedent de la final situaria el trio com a favorit, però des d’aquella partida al Genovés, les coses han canviat molt. Com afronteu la final?
Sí, ha canviat tot moltíssim. D'aquella partida al dia de hui ha canviat tot un món. A aquella partida arribàrem molt precipitats perquè els equips es feien nous, no teníem temps per a entendre’ns i no estàvem gens compenetrats. Vam tindre Val i després vam fallar dos pilotades, ens vam marejar i va arribar el desastre. I ja vam dir: "Ací què ha passat?". El Moltó i Brisca del Genovés ja no són el Moltó i Brisca de hui. Hem canviat molt el nostre joc i en compenetració hem canviat moltíssim.

Des que vas guanyar el segon Individual ja vas dir que volies la Lliga. Ara ja estàs a la final.
Sí, tenia l’espineta clavada de la Lliga. Vaig arribar en 2012 a la final i em vaig quedar amb moltíssimes ganes. Vaig disfrutar moltíssim, però vam perdre 25-20 i em vaig quedar amb l’espineta. Després de l’Individual, el campionat que sempre em falta és la Lliga i, de fet, en aquell moment vaig dir: "Crec que és hora que ens agarrem la Lliga seriosament i anem a per la Lliga’. I enguany se'ns han donat bé les coses i hem arribat a hora i ací estem en la final. Encara ens queda un món, però ja estem en la final.

El trio que teniu davant està molt compensat i no té tants forats.
Està molt compensat perquè tenen un esquerrà i un dretà davant i estan molt ben tapats. L’objectiu serà llevar-li-la als de davant i fer jugar a Pablo perquè davant estan molt equilibrats i poden fer molt de mal.

Quina pot ser la clau per a poder véncer?
Llevar-li-la a Sanchis i que jugue el de darrere. I que Brisca entre en joc, perquè si eres una parella i el teu punter no entra en joc, tens les de perdre. La meua faena és que el meu punter jugue.

Aneu a guanyar?
Això volem. Però sobretot volem disfrutar.
 

Moltó va guanyar l'últim individual a Bellreguard. Foto: Lluís Llapissera

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article