Fem Pilota - Capçalera

Quinze de... Julio: ‘En 2015 em donaven tres dies de vida. Aquell any vaig guanyar l’individual’

Julio d'Oliva Pilotari

PilotaVeu / Oliva.

Julio d’Oliva (Gandia, 11 d’agost del 1979) és el Waldo del raspall adaptat. Des que van començar els campionats de raspall d’esta modalitat, el pilotari d’Oliva els ha anat conquerint de manera consecutiva i actualment compta ja amb 5 títols. Carlos d’Alaquàs fou el seu màxim competidor en les últimes edicions, qui va arribar a tindre ‘Val i lo altre’ en la del 2015. Però Julio és un lluitador i guanyador nat, apassionat del nostre esport. Sempre que pot acudeix al trinquet d’Oliva a veure les partides des del palquet de baix. Entre partida i partida, no desaprofita l’ocasió per fer quatre pilotades a la paret o amb qualsevol que vulga pilotejar amb ell. És el màxim representant del raspall adaptat, una modalitat que lluita per créixer i tindre un espai en les programacions dels trinquets.

1. Modalitat?
Raspall adaptat

2. Posició?
 Rest

3. Un entrenador que recordes?
 Pepito Malonda i, també, Vicente Puça.

4. Amb qui jugues més a gust?
Jugue a gust amb tots els meus companys.

5. Una partida que recordes?
La partida que més recorde va ser la final de l’individual del 2015, al trinquet del Genovés. Aquella partida passà a la història perquè aquell any vaig tornar a nàixer. Vaig tindre una infecció greu i vaig estar ingressat en l’Hospital de La Fe de València. Em donaven tres dies de vida i va ser un milacre. Volia viure i jugar a pilota, que és la meua vida, i així va ser. Vaig jugar contra Carlos d’Alaquàs, que va tindre Val per a guanyar la partida dos o tres vegades, però vaig guanyar al final. Crec que els somnis es compleixen.

6. Un trinquet?
Per a mi, el millor va ser el Zurdo de Gandia.

7. Una pel·lícula?
 Rocky Balboa.

8. Un menjar preferit?
La paella.

9. Jugador preferit?
Diego Parra.

10. Un altre esport?
El bàsquet.

11. Un referent en un altre esport?
Rafa Nadal.

12. Una afició?
La pilota és la meua afició.

13. Una sèrie?
Los Hombres de Paco.

14. Un lloc per escapar-se?
Tots els llocs són bons.

15. Una anècdota que recordes?
Una curiositat que puc contar és que vaig guanyar l'últim individual i quan ja ens n’anàvem em vaig posar la copa dins de la motxilla i em vaig caure (amb la cadira). El meu company em va preguntar llavors si pesava massa la copa.

Per a llegir més entrevistes d’esta secció accedeix ací: Quinze de...
 

Julio d'Oliva en l'últim campionat individual a Orba. Foto: Ulisses Ortiz.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article