Fem Pilota - Capçalera

Quinze de... Adrián de Quart: ‘Amb 6 o 7 anys pensava que ‘El Genovés’ era un torero’

Adrián de Quart Pilotari

Adrián Benito Toledo, més conegut com Adrián de Quart, és un dels dominadors de la modalitat de frontó valencià. Fa just un mes es va emportar el III Trofeu de Mestres del Puig en un dels seus frontons preferits. Adrián ens respon a estes quinze preguntes per mostrar-nos la seua part més personal.

1. Modalitat?
Frontó valencià.

2. Posició?
Rest.

3. Un entrenador que recordes?
Sempre recordaré Bautista “Cuenca” i Joaquín Aibetar per la seua tasca en el club i el seu caràcter.

4. Amb qui jugues més a gust?
Amb el que més a gust he jugat és amb Javier Morales.

5. Una partida que recordes?
La final del campionat provincial de parelles de 2012, on Javier Morales i jo quedàrem campions a Albal. Va ser una partida molt especial ja que va ser la primera final per parelles de primera que aconseguírem guanyar els dos. I, per altra banda, sempre quedarà gravat en el meu cap el campionat universitari Zabalki de 2013, que es va disputar al frontó de Labrit de Pamplona. Vaig arribar a semifinals i vaig tindre el pas per a la final a la mà, però una mala pilotada amb la mà esquerra em va fer perdre la semifinal.

6. Un somni?
El somni que m’agradaria complir en el frontó valencià és convertir-me en un dels millors jugadors de la modalitat i seguir divertint-me partida rere partida.

7. Quin diries que és el teu punt fort?
El meu punt fort diria que és l’esquerra. Poder jugar amb les dos mans és un avantatge molt gran.

8. Un Frontó?
A València el meu frontó preferit és el del Puig, ja que reuneix les condicions idònies per a practicar este esport. No obstant això, el frontó on he jugat, que sempre serà molt especial per a mi, és el Labrit de Pamplona.

9. Sèrie preferida de TV?
Prison Break i La que se avecina.

10. Una pel·lícula?
UP.

11. Pilotari preferit?
Des que era un xiquet és Antonio Núñez, i del País Basc Oinatz Bengoetxea.

12. Un referent en l’esport?
Rafa Nadal, sempre ha sigut un espill on mirar-se. La seua capacitat de concentració i autosuperació l’han fet únic, i es molt difícil que hi haja un altre esportista tan complet com ell.

13. Un lloc per a escapar-se?
Ma mare és d’un poble menut de Cuenca i sempre m’ha agradat anar allí. És un bon lloc per a desconnectar.

14. Un llibre?
“La pell freda”. És una història fantàstica que ocorre en una illa on van succeint fets paranormals i té un final bastant bo.

15. Una anècdota curiosa que t’haja passat en la pilota.
L’anècdota més graciosa que puc contar va succeir quan tindria aproximadament 6 o 7 anys i em van preguntar si coneixia Paco Cabanes “El Genovés”. Jo vaig respondre amb un rotund “sí” i vaig dir que era un bon torero. Després del riure generalitzat de tots els allí presents em van dir que estaria pensant amb “El Cordovés”.
 

Adrián de Quart (de roig) amb Alejandro en l'últim Trofeu Mestres del Puig. Foto: Museu de la Pilota el Genovés

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article