Fem Pilota - Capçalera

'L'objectiu és millorar el món professional de la pilota'

Salva Garcia Riesco President del CPV Oliva

A pocs dies de la celebració de les jornades sobre el món professional en la pilota valenciana, que tindran lloc a Oliva el pròxim dissabte, entrevistem Salva Garcia, president del CPV Oliva i un dels organitzadors de la jornada emmarcada en els actes celebrats per la Càtedra de Pilota Valenciana, perquè ens conte tota la informació al respecte.

Javier Cid / Oliva.

Com ha sorgit la idea de les jornades?
Un grup de trinqueters i gent dels clubs ens trobem per diversos trinquets i hem comentat pràcticament des de principis d’any coses de la pilota que es podrien millorar..
La idea de la jornada ens va vindre quan vam conèixer que se celebraven unes Jornades a Sella i Borriana. Vam pensar que podríem dir moltes coses de les que eixien en les nostres converses. Quan vam conèixer el que s’havia tractat en la Jornada a Borriana en què es parlava molt de comunicar i oferir la pilota als patrocinadors, vam estar encara més convençuts de la necessitat d’una jornada per parlar del món professional i poder fer propostes de millora.

Quina és la seua finalitat?
La finalitat és que tota la gent de la pilota puga donar la seua opinió de com es podria organitzar el món professional i, si pot ser, arribar a unes conclusions entre tots. El que tenim molt clar és que no ens interessa gens parlar del passat, sobretot ens interessa que isquen propostes que parlen, per exemple, de la millora de la situació dels jugadors, de la millora de l’activitat, de la gestió, de la necessària expansió de la pilota per tota la Comunitat Valenciana. I si arribem a algunes conclusions haurien de ser valorades per qui haja de prendre la decisió de com ha de ser el món professional l’any que ve.
 

Finals del Trofeu Mixt Savipecho disputades al nou trinquet d'Oliva. Fotografia: Ulisses Ortiz.

A qui van adreçades?
Van dirigides a tota la gent de la pilota, jugadors, trinqueters, monitors, clubs, entrenadors, aficionats. És una jornada oberta a tota la gent.

Pot participar d’alguna manera el públic assistent a les jornades?
Hi haurà en principi dos grups de debat, un de raspall i un altre d’escala i corda que després es reuniran tots junts per debatre sobre els acords a què ha arribat cada grup. Sabem que hi ha grups que han preparat unes propostes molt concretes de com voldríem el món professional i qualsevol persona assistent podrà intervenir per dir la seua opinió tant en la reunió de cada modalitat com en la reunió de tots junts.
 

Salva Garcia al nou trinquet d'Oliva. Fotografia: CPV Oliva.
 
Fins quan, on i com ens podem inscriure?
La inscripció es pot fer al correu del Club de Pilota Oliva clubpilotaoliva@gmail.com. Per poder fer unes previsions de material seria convenient que tinguérem totes les inscripcions dijous, dia 15. Però si hi ha places vacants admetríem inscripcions fins al mateix dia de la jornada, dia 17. Si algú té algun dubte o vol quedar-se a dinar que telefone al 676 494 729.

Hi ha programades, en un futur, més jornades com aquesta?
No tenim pensat res, però una volta s’hagen pres les decisions que toquen sí que ens agradaria que s’organitzaren reunions comarcals perquè hi haja una major coordinació de totes les activitats.

El mitjà que et fa l’entrevista està participant en la difusió d’este esdeveniment, què et sembla la tasca (difusió, recursos didàctics, vídeos...) que aporten este tipus de projectes a nivell educatiu i escolar?
Ens sembla molt necessària la tasca que esteu fent de la difusió de la pilota en general i tots els recursos que poseu per al món escolar. També voldria afegir les conclusions d’esta jornada del món professional que està molt relacionada amb tot el món de la pilota, i també en l’escolar, perquè, per exemple, si aconseguim que els millors jugadors juguen per tots els carrers i trinquets del País això serà una motivació especial perquè els xiquets coneguen i practiquen el nostre esport.
 

Cartell de la jornada a Oliva. Fotografia: CPV Oliva.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article