Fem Pilota - Capçalera

'És molt important que les institucions públiques asseguren el futur de Pelayo'

Puchol II Campió de l'Individual d'escala i corda

Puchol és un xic tranquil, un campió humil i que atén amb molta amabilitat als fans i als mitjans de comunicació. La victòria en l'Individual no ha canviat la seua forma d'afrontar les partides sinó que és una motivació per seguir entrenant i millorant. La senzillesa la trasllada al trinquet i allà s'ha guanyat el reconeixement de tots els amants de la pilota valenciana després d'inscriure el seu nom com a campió de l'Individual d'escala i corda, el trofeu més prestigiós del nostre esport. Pocs dies després d'aconseguir el títol a Pelayo, ens conta com va viure la final i els dies posterios.

F. Fort – J. Cid / Godella.

- Què ha canviat entre la final de l’any passat i d’este?
Al final el que ha variat és que jo tinc un any més d’experiència i en un any s’aprenen moltes coses i més quan et prepares les partides. Tindre una experiència d’una final prèvia i contra el mateix contrincant t’ajuda molt per a corregir els errors i això és el que hem intentat fer durant este any.

- Què pensaves abans que començarà la partida?
És complicat de dir, però simplement repassava un poc la idea que dúiem abans de començar i tractava de tindre els conceptes clars. No tenia cap pensament negatiu. Simplement repassava el que havíem entrenat i això ajuda a concentrar-se i entrar en partida.

- Com vas viure la final des de dins?
La partida va començar molt bé a favor meu perquè me’n vaig anar uns jocs per davant i això et dona també una seguretat i pots jugar amb més tranquil·litat. De tota manera,sabíem que Quico reaccionaria perquè no era normal el que estava passant al principi. Sabíem que pegaria un espentó i que arrancaria. Sabíem que seria una partida molt ajustada i en la qual estaria sempre darrere. Però vam saber aguantar la pressió i vam saber estar. Ahí es va demostrar eixa experiència que comentava abans.

- No vas tindre por amb el 35-30 que passara com l’any anterior?
No, perquè dúiem molt estudiada la partida i sabíem quins havien sigut els errors de l’any anterior i el que havíem de fer. Portàvem la idea de com seria la partida i ens ho esperàvem. Òbviament, en la recta final el marcador era molt paregut al de l’any anterior, però no vaig tindre cap pensament negatiu. Simplement vam tindre les idees clares i vam jugar com estàvem jugant i vam aguantar en el marcador fins al final.

- Vas sentir el suport dels ‘pucholfans’? Com que anaven tots de roig, igual volien que guanyara Soro.
(Rialles) No, no. Es notava qui anava amb qui i són un suport molt gran perquè estan en totes les partides importants i durant l’any també. Pareix que no però fan molta feina i tindre’ls al costat donant-te suport i en una partida així d’important, ajuda molt a tindre un gran nivell, així que molta de la culpa que haja guanyat és seua.

- Ha començat el regnat de Puchol II?
Tampoc li pose la vista a llarg termini. Simplement em centre a preparar els campionats i les partides del dia a dia i no mire més enllà. Ara em centraré a preparar el següent campionat a mort i a intentar fer-ho el millor possible quan més temps millor.
 

Puchol II amb Amàlia garrigós el dia de la gravació del primer Colp a colp. 
 
- Què et pareix que el trinquet de Pelayo siga comprat en el futur per la Generalitat Valenciana?
Em pareix molt bé que, per fi, un recinte esportiu tan antic com Pelayo siga propietat de les institucions. Sí que és una cosa que es podria haver fet abans, no haver deixat passar este temps, però també sé que la situació econòmica no és molt favorable. Això no obstant, s’ha de tindre en compte que a la pilota cal donar-li suport. Assegurar una instal·lació com el trinquet de Pelayo és importantíssim i que València ciutat tinga un trinquet també és molt important.

- Ja era hora que la pilota tinguera un campió 2.0. Eres un dels pocs pilotaris present en xarxes i la pilota ho necessita per a créixer
Sí, sempre m’agrada estar present en les xarxes socials i transmetre tota la informació que puga per a arribar a la màxima gent possible que jo crec que, a este esport, també fa falta el tema de la comunicació. I si posant alguna notícia puc fer conèixer un poc la pilota o informar d’alguna partida perquè la gent ho puga conèixer i puga desplaçar-se al trinquet per a veure partides que és el que fa falta, doncs això que guanyem.


Ací teniu el programa complet de Colp a colp:
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article