elmusa

'Diagnosticarem l'estat actual dels clubs i del món amateur des d'una visió global i per modalitats'

Pablo Giménez Membre del comitè organitzador de les jornades tècniques “La pilota al món amateur. Clubs i modalitats” de Sella

Tan sols queden dos dies per a l’inici de les jornades tècniques “La pilota al món amateur. Clubs i modalitats” que se celebraran des del divendres 28 d’aquest mes fins al diumenge 30 a Sella i Pablo Giménez, membre del comitè organitzador de les jornades, ha accedit a contar-nos tot allò interessant que podrem veure.

Javier Cid / Sella.

- Com ha sorgit la idea de les jornades?
Les jornades s’emmarquen dins de les primeres activitats realitzades per la Càtedra de Pilota Valenciana de la Universitat de València i compten amb la col·laboració de la Conselleria d'Esports. En la nostra opinió, ha estat un encert descentralitzar aquest tipus d'actes i portar-los per distints punts del País i especialment a pobles com Sella, on la Pilota és més que un esport.

- Quina és la seua finalitat?
Bàsicament es tracta de diagnosticar l'estat actual dels clubs i del món amateur des d'un punt de vista global i a nivell de modalitats. Per això, les jornades tenen un format de taules redones i taules de treball i es realitzarà la redacció d'un document de conclusions que es remetrà tant a la Càtedra com a la Conselleria.

- A qui van adreçades?
Principalment, a representants de clubs i modalitats que puguen aportar experiències de funcionament, amb les seues fortaleses, debilitats i propostes de millora. 

- Pot participar d’alguna manera el públic assistent a les jornades?
Per descomptat, encara que les jornades tenen un caràcter tècnic, estan obertes a la participació del públic. Tot aquell que puga aportar coses per afinar l'anàlisi és benvingut.
 

Finals de la Lliga provincial a Llargues de 2012. Fotografia: Organització Jornades tècniques de Sella.
 
- Fins quan, on i com ens podem inscriure?
El públic en general pot inscriure's en la direcció club.pilota.sella@gmail.com fins el mateix divendres o arrimar-se el dissabte o diumenge a qualsevol dels actes previstos. L'equip organitzador, gràcies a la tasca desenvolupada per Jordi Garcia i David Mas, està tancant els participants, les taules redones i les ponències que dirigiran les jornades.

- Què els diria a tots aquells que estan pensant en inscriure’s?
Que és una bona oportunitat per manifestar inquietuds, necessitats i propostes de millora per tal de construir un bon diagnòstic sobre el qual puguen dirigir-se les polítiques esportives de la Generalitat. A banda, les jornades també volen ser un espai de trobada del món de la pilota en un poble com és Sella i amb una oferta complementària molt interessant, amb la semifinal de la lliga a Perxa en la plaça Major o el concert de Xavi Sarrià i Feliu Ventura, entre d’altres.
 
 - Hi ha programades en un futur més jornades com aquesta?
Estem segurs que sí. En primer lloc, perquè són molt necessàries per tal de conèixer realment la situació del nostre esport i perquè jornades com aquesta també ajuden a prestigiar la pilota. Sembla que la Càtedra té una vocació integradora i vol arrelar-se en tot el territori. A més a més, la sensibilitat demostrada per la Direcció General d'Esports cap a la pilota, amb Josep Miquel Moya i la incorporació de Sebastià Giner, sense dubte garanteixen que hi haurà més actes com el que celebrarem a Sella.
 

Jugadors de Palma (Sella-Benidorm) amb xiquets de l'escola del CPV Sella. Fotografia: Organització Jornades tècniques de Sella.
 

- El mitjà que et fa l’entrevista està participant en la difusió d’aquest esdeveniment, què et sembla la tasca (difusió, recursos didàctics, vídeos...) que aporten aquest tipus de projectes a nivell educatiu i escolar?
L'aparició de PilotaVeu ha estat molt necessària. Era fonamental comptar amb un mitjà de comunicació ambiciós, dirigit per periodistes i exclusiu sobre pilota, que a més traspassa el món professional per atendre la important activitat que desenvolupen els clubs en el món amateur, des de la ciutat més gran fins el poble més menut. Això, ens permet, als lectors, mantenir una relació més completa i dinàmica amb tot el que passa al nostre esport i adonar-nos de la riquesa i la complexitat de la pilota. Ara cal continuar la faena amb una televisió autonòmica que seguisca la vostra línia i esperem que vos tinguen ben en compte a l'hora de fer la nova programació. El nivell educatiu és bàsic per al futur de l'esport, vosaltres heu fet coses interessants en aquest camp i per això cal que estigueu a la nova RTVV, que, al cap i a la fi, és el que més veuran els nostres xiquets.
 

Entrenament de pilota al carrer. Fotografia: Organització Jornades tècniques de Sella.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article