Fem Pilota - Capçalera

La Vall d'Hebron rep els mundials de pilota basca

Pilota Món

PilotaViu / Fosbury / Barcelona.

Des del passat diumenge s'estan celebrant a Barcelona els mundials de pilota basca. Un mundial amb catorze competicions de quatre modalitats. Pel que fa a les modalitats a mà, hi hauran partides de trinquet basc i frontó tant individuals com per parelles.
 
Els barcelonins han omplert el pavelló de la Vall d’Hebron, completament remodelat, per viure en directe l’estrena d’un campionat del món que oferirà partits d’altíssim nivell d’una disciplina espectacular. La primera jornada va oferir només un tastet abans de l’inici de la gran majoria de competicions dilluns amb molts enfrontaments en el programa del mundial. De fet, dos partits de dos disciplines diferents que servien pràcticament com a exhibició però que enfrontaven a alguns dels grans favorits a pujar al podi de Barcelona. També, és clar, l’acte institucional d’inauguració.

El campionat del món de pilota, que s’allargarà fins el proper dissabte ofereix partits en quatre grans disciplines: cesta punta, frontennis, mà i pala-paleta. Les diferents disciplines de la pilota també compten amb pistes de tota mena: trinquets i frontons de 30, de 36 o bé de 54 metres. Abans de l’estrena oficial del torneig, Espanya i l’Argentina van enfrontar-se per primera vegada en la modalitat de paleta cuir masculina.
 

Al mundial s'hi juguen modalitats basques com la cesta punta. Foto: Miguel López Mallach.
 
Emiliano Skufca i Erik Zubiri van aconseguir el primer triomf davant la parella argentina formada per Carlos Dorato i Sebastián Andreasen per 15-7 i 15-5. Un triomf clar abans que comencés l’acte institucional amb la presència de Marta Carranza, Comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Brugués, president de la Federació Catalana de Pilota i de Xavier Cazaubon, president de la Federació Internacional de Pilota Basca. Amb el record de Barcelona 1992 ben present, el tret de sortida davant un pavelló ple va donar pas a un nou enfrontament del mundial.

Pel que fa a les modalitats de frontó a mà, el dilluns Mèxic i Cuba van imposar-se per 2-0 en els seus respectius enfrontaments contra Argentina i Bolívia en la modalitat de frontó individual de 36 metres. Al grup B, Espanya i França venceren pel mateix resultat a l'Uruguai i el Brasil, respectivament. En la modalitat a parelles, Espanya va imposar-se per 0-2 a Cuba i França vencé 2-1 a Mèxic. 

Per a conéixer més sobre esta competició, pots llegir l'entrevista amb el president de la Federació Catalana de Pilota, Agustí Brugués, que publiquem gràcies a la gentilesa de Fosbury.

*Volem seguir sent el mitjà de referència del nostre esport. Sols amb el vostre suport econòmic podrem continuar informant-vos. Punxa ací i Travessa per PilotaViu, travessa per la pilota valenciana!

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article