elmusa

Trinquet de Pelayo, per molts anys!

PilotaViu / València.

El 20 d'agost de 1868 començava la història del trinquet de Pelayo, considerat com la Catedral de la Pilota. En aquell moment, la pilota era el joc més popular entre els valencians, i Pelayo s'unia a altres trinquets repartits pel Cap i casal. Des d'aleshores, han passat els pilotaris més grans de cada generació, especialment de la modalitat d'escala i corda. Sis d'ells figuren en la part més alta de la galeria del dau, donant-los així l'honor de ser les llegendes més importants de la pilota: Nel de Murla, Quart, Juliet, Rovellet i Genovés, tot i que molts aficionats troben a faltar altres grans pilotaris.

Per a celebrar els 150 anys, el trinquet de Pelayo prepara unes activitats especials. Entre altres, Víctor i Recaredo Agulló han treballat en un llibre que commemora l'aniversari del trinquet. També el Museu de la Pilota del Genovés ha inaugurat, recentment, una exposició fotogràfica on 
també s’exposen una sèrie de vitrines amb material relacionat amb el trinquet de Pelayo.

*Volem seguir sent el mitjà de referència del nostre esport. Sols amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Punxa ací i Travessa per PilotaViu, travessa per la pilota valenciana!

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article