Fem Pilota - Capçalera

La pilota torna a estar de dol per la mort de Carboneret II

 Paco Durà / València.
 
La mort continua encebant-se amb la pilota, que torna a estar de dol, perquè ha faltat Josep Fabado Domingo "Carboneret II", que tenia 73 anys, i fou un important jugador de la dècada dels seixanta i setanta, en la demarcació de punter. Va nàixer a Paterna on es va iniciar en el seu trinquet, i després al de Burjassot, per seguir després a Pelayo i la resta de trinquets.

No era jugador de molta potència, però tenia prou classe i defensava la parcel·la de davant, a més de ferir molt bé. Ideal per a completar un trio, ferint i fent-se arrere, com també feia molt bona parella davant d'un rest potent, cosa que feia sovint en companyia de figures com ara Rovellet, Eusebio, Genovés, Llopis o Antoniet, entre d'altres.

Campió Professional en 1973
Va participar en més d'una ocasió en el Campionat Professional, el Circuit Professional d'ara, essent campió en 1973, junt Antoniet d'Almassora i Gat I. En 1971 jugà el Campionat per la Pobla de Vallbona, amb Ricardet i Gat II. També participà en el de 1972, representant a Benissa, junt Enrique II i Natalio. I en el 1974, formà parella amb Genovés, pel trinquet de Sueca.

Desafiu, mà a mà, a Tavernes
A finals de la dècada dels setanta li vaig presenciar un desafiu, mà a mà, al trinquet de la Vall de Tavernes, contra el Flaret de Rafelbunyol, en el que els dos es deixaren la pell i poc faltà perquè els tragueren en llitera, de tant d'esforç físic. A la fi, guanyà Flaret, 60-55, fent una increïble remuntada de 55-35 i Val per acabar de Carboneret, que estava exhaust de tanta brega. Perquè, mai he vist dos jugadors, tenint en compte que eren dos punters, jugar tant sense límit, fins a quedar els dos extenuats.

Als anys huitanta es va retirar i fou acomiadat amb molta estima per l'afició en un festival de dos partides, al trinquet d'Alginet. D'allò entrà a treballar durant uns anys de marxador i jutge al desaparegut trinquet El Zurdo de Gandia, on ja es va jubilar del tot, fins ara que la mort se l'emporta, com a tants altres figures de la pilota que ens estan deixant en este trist any. Descanse en pau.
 


Carboneret II. Foto: Arxiu de Paco Durà
 
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article