Fem Pilota - Capçalera

Francés, Javi i Bueno jugaran la final de la Lliga Bankia

Escala i Corda

Pau Molins / Vilamarxant.

La Lliga Bankia d'Escala i Corda ja coneix als dos equips finalistes de l'edició 2018. Francés, Javi i Bueno (Ajuntament de Vila-real) s'han classificat per a la gran cita del pròxim dia 18, guanyant a la parella de Puchol II i Nacho (Ajuntament de Vinalesa). El marcador de 45-60 reflexa fidelment la semifinal vista a Vilamarxant en la matinal de diumenge, en què el trio ha estat superior a la parella. Javi ha quallat una gran partida, capitanejant un equip que ha arribat ben compenetrat al lloc i en el moment idonis, amb els joves Francés i Bueno ratllant a un nivell molt alt.

El fort vent que bufava a Vilamarxant escampava per tot el Camp de Túria l'aroma de partida gran. L'ambient del trinquet (pràcticament ple) també. Des de la presentació, els aficionats arribats des de Petrer (amb pancarta inclosa), Massalfassar, Vinalesa, Beniparrell i Meliana es mostraven entusiastes a l'hora d'animar als seus.
 

Gran ambient al trinquet de Vilamarxant. FOTO: Pau Molins

Des de bon començament l'equip blau donava mostres del que havia anat a fer a Vilamarxant. El primer joc el guanyaven net des del rest, tot i que els rojos reaccionaven aconseguint els dos següents. Puchol II i Javi capitalitzaven el joc. 25-20.

Al quart joc, els blaus necessitarien fins a 5 vals per a posar una igualada que desfeien de pressa els de Vinalesa. 30-25.

Però la resposta per a Puchol II i Nacho venia contundent de l'altra banda. Javi acabava un gran quinze i contagiava de garra als seus companys i la seua afició. Amb eixa inèrcia es feien amb el segon joc consecutiu. 30-35.

El següent, altra vegada queia net per als blaus. Els tres es mostraven a un gran nivell, però la parella (líders de la lligueta), no s'anaven a donar per vençuts així com així i trencaven la inèrcia de la partida amb Puchol II fent el dau. El mateix farien després els de Francés 35-45.

Arribava el que, al remat, segurament seria el moment més clau de la partida. Passaven els blaus al rest, i amb grans quinzes —i un error de Puchol II— sumaven el joc 50 i posaven una diferència sobre els seus rivals de tres jocs. I encara aniria a més: quinze de Bueno, quinze de Javi i quinze de Francés. Tenien val net i l'aprofitaven. Acariciaven la final. 35-55.
 

El trio blau, amb Oltra de Feridor, molt concentrat en tota la semifinal. FOTO: Pau Molins

El següent el guanyaven Puchol II i Nacho. Tornaven els blaus al dau i una nova ventada feia córrer la tensió i una pregunta pel trinquet: Sabran tancar la partida els de Vila-real? La resposta, negativa en primer moment. 45-55.

Però sí, sí eren capaços de tancar-la, des del rest. L'últim joc es mostrava com havia sigut l'enfrontament. Tot el trio blau complint la seua feina a la perfecció, i Puchol II i Nacho sense trobar, ni de bon troç, el nivell amb què van començar la competició.

L'alegria es desfermava de la banda del trio, que aconseguia guanyar i classificar-se per a la final.

El pròxim 18 de març al matí, al trinquet de Pelayo, Francés, Javi i Bueno (Ajuntament de Vila-real) s'enfrontaran a Pere Roc II, Jesús i Carlos (Ajuntament de Benidorm) en la gran final de la Lliga Bankia d'Escala i Corda 2018.

Últim 15 de la partida


 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article